Præsentation


Har du nogensinde tænkt på, hvor fantasy-forfattere får deres væsner fra?
Jo, det er bare noget de finder på. Men alligevel. Tag vampyren. Hvordan har den udviklet sig fra et rådnede lig, over en aristokratisk greve til en glimtende teenagedrøm? Hvorfor er de bange for hvidløg? Hvorfor kan varulve skades kun skades af sølv? Stammer zombier virkelig fra voodoo-religionen? Eller troede vi også på levende døde i middelalderens Danmark? Og finder kampen mellem engle og dæmoner også sted i det kristne verdenssyn? Eller er det ren fantasy?
Hør om middelalderens overtro vs moderne fantasy. Denne gang mod fokus på døden. Det vil sige vampyren, varulven, zombien og engle/dæmon-krige.

Kristoffer J Andersen
Er fantasy-forfatter med mere end 13 titler bag sig. (Mere end 666 titler havde være så meget federe, men han må nøjes med 13 … som også er et cool tal. Læg mærke til MERE.)
Uddannet lærer i kristendom. (Pax Vobiscum.)
Uddannet lærer i historie. (Alt efter 1800 er ikke historie! Historie handler om sværd, kanoner, krige, intriger og store slag.)
Uddannet medielærer med speciale i horrorfilm. (Naturligvis med en fantastisk og overnaturlig vinkel. Som magiske æsker, forbandede juveler, vampyrer og drager.)
Har været fantasy-nørd før det hed fantasy. (Dengang hed det eventyr.)
Har været nordisk mytologi-nørd før Odin gjorde Jorden gravid med Tor. (Ja, Tors mor ER Jorden.)
Har været græsk mytologi-nørd før Rea gav Kronos en sten i stedet for Zeus, dengang Kronos ville æde baby-Zeus. (Det her er vand! Den familie har seriøst brug for terapi.)
Har været rollespilsnørd før det berømte TV-avis indslag i 80erne, der bedyrede at rollespil gjorde folk sindssyge og fik dem til at begå selvmord. (Far: ”Hvad er det der rollespil? Det må du aldrig spille!” Kristoffer: ”Jeg har spillet det i tre år, far. Men tak fordi du følger med i mit liv.”)