Nye og tidligere Guests of Honour

Fantasyfestivalen har hvert år besøg af en eller flere udenlandske Guests of Honour. 

2018


Patricia Briggs er en af årets Guests of Honour.

Hun er amerikaner, født i 1965, og udgav sin første bog i 1993. Patricia har både skrevet high og urban fantasy, men er især kendt for sin urban fantasy-serie om Mercy Thompson – på dansk udgivet som Mercy ved forlaget Tellerup. Hendes bøger er faste indslag på de amerikanske bestsellerlister. Når hun ikke skriver, kan hun findes i hjemmets hestefold.
Årets Fantasyfestival er første gang hun besøger Danmark, og vi glæder os til at byde hende velkommen.

Se også hendes hjemmeside: http://hurog.com/.
 


Sebastien de Castell er en af årets Guests of Honour.

Sebastien er en canadisk fantasyforfatter. Han udgav sin første bog, Traitor´s Blade, i 2014, og har siden da udgivet 6 bøger i alt, i to forskellige serier, Greatcoats for voksne, og Spellslinger-serien for unge. Spellslinger udkom på dansk ved forlaget Gyldendal i 2017, og bind 2 udkommer, efter planen, på dansk i løbet af 2018.
Sebastien er uddannet som arkæolog, men fandt, efter 4 timer på sin første udgravning, ud af, at han egentlig hadede arkæologi. Han smed skovlen, og har siden arbejdet som blandt andet musiker, lærer og skuespiller, samt koreograferet sværdkampe for teatre, inden han bestemte sig for at blive forfatter.

Se også hans hjemmeside http://decastell.com/ .

 

2017


John Flanagan var en af 2017s Guests of Honour. Han er født i Australien i 1944 og er mest kendt for sine fantasybøger for børn og unge. Han drømte altid om at blive forfatter og blev ansat i et reklamebureau, hvor han skrev reklametekster. Udover reklametekster har han også skrevet en tv-serie.

I 1990´erne skrev han en række korte historier til sin søn, for at få ham til at nyde at læse. Sønnen var på det tidspunkt lille og spinkel og John ville vise ham, at helte ikke behøver at være store og stærke. I starten af 2000´erne skrev han historierne sammen til den første bog i serien Skyggens lærling, Gorlans ruiner og bogen udkom i Australien i 2004, og siden på dansk i 2006. Serien har vundet flere priser og er solgt til 18 lande, ligesom der er udkommet to spin off-serier som også er kommet på dansk.

Udover sine fantasyserier har John Flanagan også skrevet en enkelt historisk roman for voksne som er udkommet på dansk under titlen Havets grå kanoner.
 


Vores anden Guest of Honour i 2017 var danske Lene Kaaberbøl. Hun er en af de mest kendte danske fantasyforfattere, og er født i 1960 i København, men voksede op i Malling lidt syd for Århus. Hun debuterede som 15-årig med de to første bøger i serien om Tina og hestene, og har skrevet over 40 bøger, hvoraf en del er fantasy. To af hendes fantasyserier er i gang med at blive filmatiseret, ligesom de også er blevet til musicals. Hun dimitterede fra Århus Universitet som cand.mag i engelsk og dramaturgi fra Århus Universitet i 1985. Lene Kaaberbøl har modtaget adskillige danske og internationale priser, blandt andet en Orla-pris for Vildheks-serien og Harald Mogensen-prisen for bedste danske kriminalroman for Drengen i kufferten, skrevet sammen med Agnete Friis.

 

2016


2016s Guest of Honour var den australske bestsellerforfatter Trudi Canavan som besøgte Danmark for første gang.

Trudi Canavan er født i Kew i Melbourne, Australien, og har altid digtet historier. Hun arbejdede som freelance illustrator og designer mens hun skrev på serien De sorte troldmænd hvoraf første bind udkom på engelsk i 2001 og på dansk i 2007. Hun er netop nu aktuel på engelsk med andet bind af trilogien Millennium´s Rule, Angel of Storms., og sidste bind af serien skulle efter planen udkomme på engelsk i 2017. 
Hendes besøg på Fantasyfestivalen var første gang hun besøgte Danmark, og vi var glade for at kunne lægge hus til Danmarkspremieren.
Besøget blev arrangeret i samarbejde med forlaget Tellerup, og gennemført med støtte fra Statens Kunstfond.
 
Hvis I vil vide mere kan I læse mere på Trudis hjemmeside http://www.trudicanavan.com/

I forbindelse med besøget blev der lavet et video-interview med Trudi Canavan som kan ses her.

 

2015


Fantasyfestivalens første Guest of Honour var den amerikanske bestsellerforfatter Tamora Pierce som besøgte Danmark for første gang. 

Tamora Pierce er født den 13. december 1954 i South Connellsville, Fayette County, Pennsylvania. Tamora begyndte tidligt at fortælle historier for sig selv, og i 6. klasse opfordrede hendes far hende til at skrive dem ned. En lærer på hendes skole introducerede hende for J.R.R. Tolkiens bøger, og hermed blev kærligheden til fantasygenren skabt.
I 10. klasse holdt hun op med at skrive, og først på 2. år af college-uddannelsen lykkedes det hende at komme i gang igen, da hun skrev novellen Demon Chariot, som hun fik udgivet et år senere.
I 1976 skrev hun så Løvindens sang. Egentlig var den tænkt som en voksenbog, men ved hjælp af redigering blev den i stedet til 4 teenage-bøger. Den udkom i 1983, og i 1991 udkom den for første gang på dansk ved forlaget Tellerup.
Siden 1992 har Tamora været fuldtidsforfatter, og det er efterhånden blevet til et hav af bøger i hendes to fantasyuniverser, Tortall og Cirkel-bøgerne. På dansk er der, indtil videre, udkommet 33 bøger, og der er flere på vej.

Tamora Pierce blev interviewet på video i forbindelse med besøget, og i samarbejde med pallesgavebod.dk og ereolen.dk. Interviewet kan ses her.

Besøget blev arrangeret i samarbejde med forlaget Tellerup.