Foredragsholdere 2021

Her vil vi løbende præsentere årets foredragsholdere. Programmet for Fantasyfestivalen 2021 er stadig under udarbejdelse, så indtil videre er det kun foredragsholderne fra 2020 som kan ses på hjemmesiden. Årets Guest of Honour er den amerikanske bestsellerforfatter Tamora Pierce, som også var Fantasyfestivalens allerførste Guest of Honour tilbage i 2015, hvor hun besøgte Danmark for første gang. 

Tamora Pierce er født den 13. december 1954 i South Connellsville, Fayette County, Pennsylvania. Tamora begyndte tidligt at fortælle historier for sig selv, og i 6. klasse opfordrede hendes far hende til at skrive dem ned. En lærer på hendes skole introducerede hende for J.R.R. Tolkiens bøger, og hermed blev kærligheden til fantasygenren skabt.
I 10. klasse holdt hun op med at skrive, og først på 2. år af college-uddannelsen lykkedes det hende at komme i gang igen, da hun skrev novellen Demon Chariot, som hun fik udgivet et år senere.
I 1976 skrev hun så Løvindens sang. Egentlig var den tænkt som en voksenbog, men ved hjælp af redigering blev den i stedet til 4 teenage-bøger. Den udkom i 1983, og i 1991 udkom den for første gang på dansk ved forlaget Tellerup.
Siden 1992 har Tamora været fuldtidsforfatter, og det er efterhånden blevet til et hav af bøger i hendes to fantasyuniverser, Tortall og Cirkel-bøgerne. På dansk er der, indtil videre, udkommet knap 40 bøger, og der er flere på vej.

 

Se forfatterens hjemmeside her

 

Tamora Pierce kan opleves i en online Ask Me Anything fredag 18. september kl. 21.15-23.15. 


Præsentation

 

Kenneth Bøgh Andersen er en af Danmarks mest kendte børne- og ungdomsforfattere.

Han er født i 1976, og uddannet skolelærer. Kenneth debuterede i 2000 med fantasytrilogien Slaget i Caïssa, og har siden da udgivet 35 bøger, heriblandt serierne Den Store Djævlekrig og Antboy. Flere af hans bøger har vundet priser.

Sammen med Benni Bødker skrev han i 2018 GRIMM, en nyfortolkning af nogle af Brødrene Grimms eventyr. Bogen er illustreret af John Kenn Mortensen, og en toer udkommer efter planen i efteråret 2019.

Hans bøger er oversat til 15 sprog, senest engelsk. Flere af bøgerne er også filmatiseret, ligesom Djævelens lærling er blevet opført som musical.

 

Læs mere på hans hjemmeside.


Præsentation

 

Benni Bødker er født i 1975, og en af Danmarks mest produktive forfattere. Siden han debuterede med Halloween: gys i oktober i 2003 er det blevet til over 130 bøger, hvoraf størstedelen er skrevet til børn og unge. Hans bøger er oversat til 6 sprog, og har både været nomineret til og vundet flere priser.

Sammen med Kenneth Bøgh Andersen skrev han i 2018 GRIMM, en nyfortolkning af nogle af Brødrene Grimms eventyr. Bogen er illustreret af John Kenn Mortensen, og en toer udkommer efter planen i efteråret 2019.

 

Læs mere på hans hjemmeside.


Præsentation

 

Tobias Stenbæk Bro er født i 1978, og debuterede som forfatter i 2018 med Væddermændenes Nat. Han er uddannet journalist og historiker, og når han ikke lige skriver voksenfantasy, arbejder han som kommunikationskonsulent og tekstforfatter i sin egen virksomhed.

 

Læs mere om Tobias på hans hjemmeside.

 

I 2018 udkom Tobias Stenbæk Bro med Væddermændenes Nat, der er første bind i voksenfantasy-serien Et varsel om Storm. Bogen, der er blevet til via rollespil, blev af bibliotekerne kåret til en af årets bedste fantasyudgivelser, og nu udkommer fortsættelsen, Blodets sti.
Men giver det overhovedet mening at skrive fantastiske fortællinger for voksne i Danmark? Og hvis ja, hvorfor er karakterdreven og plotbåret fantasy så ikke større herhjemme, når det hitter så stort i udlandet? Kom og vær med, når bogblogger Karin Hald interviewer forfatteren om nyudgivelsen og den i Danmark så skjulte genre.

 

Tobias kan også opleves i samtale med Jacob Kokkedal i The dark side of fantasy (læs mere under Foredrag), og til bogreception på Turbines stand lørdag 14. september kl. 13.30-14. 


Præsentation

 

Mette Finderup er en af Danmarks mest produktive forfattere af børne- og ungdomsbøger. Hun har skrevet over 70 bøger, hvoraf flere har vundet priser. Blandt hendes mest kendte er fantasyserien Den Grønne Ø, den letlæste fantasyserie Sværdets mesterEmmy-serien og billedbøgerne om Lasse-Leif. Hendes seneste fantasyserie, A.S.P.E., er en hyldest til rollespil, og består indtil videre af tre bind, hvoraf tredje bind, Sjælehvisker, udkom i foråret 2019.

 

Læs mere om Mette på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Mette Finderup opleves til spørgetime i Om at skrive, og i samtale med Mads Brynnum og Anders Frost Bertelsen i Hvordan gør man A Game of Thrones til et brætspil?. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Julie Midtgaard er født i 1991, og debuterer som fantasyforfatter til årets Fantasyfestival. Hun har tidligere boet i Wisconsin og London, og arbejdede indtil marts 2019 som kommunikationskonsulent. I dag arbejder hun som fuldtidsforfatter.

Julie skrev en del som barn, man lagde det på hylden efter folkeskolen, indtil hun i 2015 deltog i en skrivekonkurrence - og vandt. Siden har hun fået udgivet et par noveller, og 15. september udkommer hendes debutbog, Elementprøven, som er første bind af serien Sprækken til Luscuro.

 

Læs mere om Julie på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Julie opleves i På virkelighedsflugt med The Boy Who LivedNår prinsessen redder sig selv, og til bogreception for Elementprøven på Tellerups stand. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

Jacob Kokkedal er født i 1977, og arbejder til daglig som lærer. I fritiden driver han en karateklub, når han ikke skriver. Jacob har skrevet flere bøger for børn og voksne. Første bind af hans voksenfantasyserie Den trofaste bror udkom i 2016, og bind tre udkommer i efteråret 2019.

 

Til Fantasyfestivalen kan Jacob opleves sammen med Thorkild Skov i Krigeren kommer!, med Tobias Stenbæk Bro i The dark side of fantasy og til Panelsniksnak – et par sandheder på bordet. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Line Wenzel er født i 1990 og debuterer som fantasyforfatter på årets Fantasyfestival. Hun bor lige uden for Esbjerg sammen med sin mand og  hund og arbejder til dagligt som jurist.

Line har digtet historier for sig selv så længe hun kan huske, og i de senere år har skriveriet fået en fast plads i hendes dagligdag. Hun arbejder som regel sideløbende på flere projekter i hvert sit stadie af fuldstændighed, og den 15. september udkommer hendes debutroman Dronningernes Erindringer, som er første bind i fantasy-serien Mindelandet.

 

Læse mere om Line på hendes hjemmeside: linewenzel.dk.

 

Til Fantasyfestivalen kan Line opleves i Når prinsessen redder sig selv.  Læs mere under Foredrag. Derudover holder Line bogreception på Tellerups stand søndag 15. september kl. 10.30-11.30. 


Præsentation

 

Henriette Hesselholdt er født i 1988 og uddannet mediegrafiker. Hun har tidligere arbejdet som sætter på et forlag, og skriver nu fantasybøger på fuld tid. Hendes første bog, Gudindens avatar, udkommer på Fantasyfestivallen, og er første del af serien Gudernes krig.

Henriette er vokset op som nørd, og trækker inspiration fra rollespil, bøger, film og computerspil. Hun fører krig imod sin mand når de et par gange om året finder tid til et slag Warhammer, og med vennerne laver hun Star Wars-kostumer og samler penge ind til syge børn gennem foreningen Rebel Legion.

 

Læs mere om Henriette på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Henriette opleves i Når prinsessen redder sig selv. Læs mere under Foredrag. Henriette kan også mødes, når hun holder bogreception på Tellerups stand søndag 15. september kl. 10.30-11.30. 


Præsentation

 

Boris Hansen (f. 1981) færdiggjorde sidste år sin totalt episke sci-fi/fantasy-serie, 'Panteon-sagaen', og i samme øjeblik som han skrev det sidste ord, faldt han sammen over sit skrivebord af udmattelse og har ligget der siden. Men nu vil rygtet vide, at hans højre lillefinger atter er begyndt at røre på sig, og at han er begyndt at udtænke noget nyt, stort og hemmeligt, som han snart er klar til at dele med verden. (Hints kan efter sigende købes med blod og chokolade.)

Boris Mølgaard Hansen er er cand it. og bor i Aarhus, hvor han til daglig nørder med at udvikle digital underholdning i nyskabende formater. Hans mission som forfatter er at skrive Danmarks mest ambitiøse og nøje planlagte serier inden for fantasy- og sci-fi-genrerne.

 

Læs mere om Boris på hans hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Boris opleves i Sådan var det ikke i bogen! og som quizmaster i Fantasyquiz. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Gitte Højmark Pedersen er storforbruger at kultur i alle dens afskygninger og mere nysgerrig end de fleste. Hun er uddannet litteraturhistoriker og arbejder til dagligt som børnebibliotekar ved Vejen Kommunes Biblioteker. I sin fritid arbejder hun med at formidle litteratur på nye og anderledes måder, både live og på de sociale medier. Gitte har i flere år været en af de faste interviewer og moderatore ved fantasy festivalen og nyder at dukke ned i spændende emner med landet fantasynørder og forfattere.

 

Læs mere om Gitte på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Gitte opleves til GRIMM, grummere, grummest og Sådan var det ikke i bogen! Læs mere under Foredrag.


Tidligere Guests of Honour

Se de Guests of Honour der har gæstet os de tidligere år

Læs mere