Foredragsholdere 2019

Her vil vi løbende præsentere årets foredragsholdere. Listen over foredragsholdere for Fantasyfestivalen 2020 er endnu ikke på plads, men indtil da, kan I se foredragsholderne fra festivalen i 2019. 

Præsentation

 

Peter V. Brett er en af årets Guests of Honour.

Peter er en amerikansk fantasyforfatter, og forfatter til den populære bestseller-fantasyserie The Demon Cycle (på dansk Dæmoncyklussen), som er solgt i mere end 2,5 millioner eksemplarer og oversat til ikke mindre end 25 sprog. 
Serien består af fem bind, hvoraf de første tre, Den tatoverede mand, Ørkenspyddet og Krigen i dagslyset, er oversat ved forlaget DreamLitt. Derudover har Peter skrevet en række noveller fra seriens verden og en graphic novel kaldet Red Sonja: Unchained

Læs mere på Peters hjemmeside.

 

Foredraget kræver ekstra billet.

 

 

 

 

 

 


Præsentation

 

Julie Kagawa er en af årets Guests of Honour.

Julie er en amerikansk fantasyforfatter, og forfatter til bestseller-serierne The Iron FeyBlood of EdenThe Talon Saga og Shadow of the Fox. Både Iron Fey sagaen og Sagaen om Talon er oversat til dansk ved HarperCollins Nordic, og Shadow of the Fox skulle efter planen udkomme på dansk i starten af 2020.
Julie Kagawa er født i Sacramento, Californien. Hun har været både boghandler og dyretræner, og elsker at læse, male, at være i sin have, og at træne kampsport. Hun bor i North Carolina med sin mand og adskillige kæledyr.

 

Læs mere på Julies hjemmeside.

 

Foredraget kræver ekstra billet.


Præsentation

 

Årets tredje Guest of Honour er danske Jakob Stegelmann, kendt som tovholder og vært for tv-programmet Troldspejlet.

Programmet har siden 1989 været på skærmen med nyt og gammelt fra fantasiens verden - til stor glæde for børn og barnlige sjæle. Med Jakob Stegelmann som tovholder har seerne kunnet fordybe sig i computerspillenes, filmenes og hele fantasygenrens verden, og nu kan det traditionsrige program opleves på en helt ny måde. Oplev Jakob Stegelmann på helt tæt hold til Fantasyfestivalen, hvor han vil tage publikum med på en rejse i fantasy-genrens uendelige universer - på film, i tegneserier, bøger og computerspil. Kom og få et unikt indblik i genrens fantastiske universer og oplev anderledes og friske alternativer til den daglige trummerum.

 

Foredraget kræver ekstra billet.


Præsentation

 

Kenneth Bøgh Andersen er en af Danmarks mest kendte børne- og ungdomsforfattere.

Han er født i 1976, og uddannet skolelærer. Kenneth debuterede i 2000 med fantasytrilogien Slaget i Caïssa, og har siden da udgivet 35 bøger, heriblandt serierne Den Store Djævlekrig og Antboy. Flere af hans bøger har vundet priser.

Sammen med Benni Bødker skrev han i 2018 GRIMM, en nyfortolkning af nogle af Brødrene Grimms eventyr. Bogen er illustreret af John Kenn Mortensen, og en toer udkommer efter planen i efteråret 2019.

Hans bøger er oversat til 15 sprog, senest engelsk. Flere af bøgerne er også filmatiseret, ligesom Djævelens lærling er blevet opført som musical.

 

Læs mere på hans hjemmeside.


Præsentation

 

Benni Bødker er født i 1975, og en af Danmarks mest produktive forfattere. Siden han debuterede med Halloween: gys i oktober i 2003 er det blevet til over 130 bøger, hvoraf størstedelen er skrevet til børn og unge. Hans bøger er oversat til 6 sprog, og har både været nomineret til og vundet flere priser.

Sammen med Kenneth Bøgh Andersen skrev han i 2018 GRIMM, en nyfortolkning af nogle af Brødrene Grimms eventyr. Bogen er illustreret af John Kenn Mortensen, og en toer udkommer efter planen i efteråret 2019.

 

Læs mere på hans hjemmeside.


Præsentation

 

Malene Sølvsten er født i 1977, og er på få år blevet en af Danmarks kendteste fantasyforfattere. Malene var omkring både jordemoderuddannelsen, billedkunst og job i finansministeriet, før hun i 2016 debuterede som forfatter med første bind af fantasytrilogien Ravnenes hvisken. Trilogien blev hurtigt populær, og bøgerne har været nomineret til, og har vundet, flere priser. Malene Sølvsten er idag forfatter på fuldtid, og skriver i øjeblikket på en ny bog fra Ravnenes hvisken-universet, som efter planen skal udkomme i efteråret 2019.

 

Læs mere om Malene på hendes hjemmeside.

 

 

Hør Malene Sølvsten i samtale med Eva Lucia. Interviewet vil handle om Ravnenes hvisken-trilogien og om Malenes kommende bog, Livets blod. Malene kommer fra et liv som økonom og embedskvinde, så springet til fantasyforfatter var en stor omvæltning. I samtalen fortæller Malene om tilblivelsen af bøgerne og skiftet til forfatterlivet. Hun fortæller også om den kommende bog, Livets blod, der handler apotekeren og lægen Elias Eriksen. Elias er en mystisk og ret så lækker bifigur fra Ravnenes hvisken-universet. I Livets blod fortælles historien om, hvordan han blev en 400årig manipulator, der ikke skyer nogen midler for at opnå sine mål.

 

Derudover kan Malene Sølvsten opleves i samtale med Jeanette Varberg i Digte og moselig, og med en række andre fantasyforfattere i Det er sikkert bare lige googlet… Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Jeanette Varberg er museumsinspektør, arkæolog, forfatter og foredragsholder. Hun er ansat som museumsinspektør på Nationalmuseet, og har tidligere været museumsinspektør på Moesgaard Museum.

I 2014 modtog hun Danmarks Radios store formidlingspris, Rosenkjærprisen, og Blixenprisen for bogen Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid, og i 2017 var hun nomineret til Årets dansker.

 

Læs mere om Jeanette på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Jeanette opleves i samtale med Malene Sølvsten i Digte og moselig og i foredraget GoT - Mashup! Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Sidsel Sander Mittet er født i 1986. Hun debuterede i 2015 med rent blod, første bind af fantasytrilogien Morika, og siden er det blevet til yderligere fem bøger fra samme univers. I 2019 udkom Sidsels første bog i en ny trilogi, Bjergtaget, inspireret af folkeviserne.

Når Sidsel ikke skriver, underviser hun på HF. Hun har en kandidatgrad i Dansk, en bachelor i Religion og har studeret Kønsstudier i Bergen. Endvidere har hun gennem de sidste femten år optrådt med ildgøgl sammen med sin mor og sine to søstre – især i forbindelse med middelalder reenactment. Det er fra interessen for henholdsvis litteratur, religion og middelalderverdenen, at Sidsel henter sin inspiration.

 

Sidsel Sander Mittet fortæller om Bjergtaget

I Sidsel Sander Mittets nyeste roman ”Bjergtaget 1 - Og de blev lokket” mødes to verdener, nemlig elvernes middelalderlige verden og Odense anno 2018.

Sidsel Sander Mittet vil bl.a. komme ind på, hvordan det er at bevæge sig over i et mere voksent univers samt behovet for at skrive fantasy, der viser andre måder at have en seksualitet på.

Endvidere vil hun tale om udfordringen ved at blande middelalderlige tankemønstre med nutidens normer, samt hvorfor hun mener, det er interessant at vise elverfiguren fra flere forskellige vinkler.

 

Derudover kan Sidsel Sander Mittet opleves i foredragene Folkeviser - det første fantasy? og Det er sikkert bare lige googlet… Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Tobias Stenbæk Bro er født i 1978, og debuterede som forfatter i 2018 med Væddermændenes Nat. Han er uddannet journalist og historiker, og når han ikke lige skriver voksenfantasy, arbejder han som kommunikationskonsulent og tekstforfatter i sin egen virksomhed.

 

Læs mere om Tobias på hans hjemmeside.

 

I 2018 udkom Tobias Stenbæk Bro med Væddermændenes Nat, der er første bind i voksenfantasy-serien Et varsel om Storm. Bogen, der er blevet til via rollespil, blev af bibliotekerne kåret til en af årets bedste fantasyudgivelser, og nu udkommer fortsættelsen, Blodets sti.
Men giver det overhovedet mening at skrive fantastiske fortællinger for voksne i Danmark? Og hvis ja, hvorfor er karakterdreven og plotbåret fantasy så ikke større herhjemme, når det hitter så stort i udlandet? Kom og vær med, når bogblogger Karin Hald interviewer forfatteren om nyudgivelsen og den i Danmark så skjulte genre.

 

Tobias kan også opleves i samtale med Jacob Kokkedal i The dark side of fantasy (læs mere under Foredrag), og til bogreception på Turbines stand lørdag 14. september kl. 13.30-14. 


Præsentation

 

Gry Kappel Jensen er cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur. Hun har udgivet en række bøger for børn og unge, og udover at være forfatter arbejder hun som oversætter og forlagsredaktør. Roser og violer er hendes første fantasybog.

 

Nordisk mytologi, magi, mystik og mordgåder

Forfatter Gry Kappel Jensen fortæller om Roser og violer – første bind i fantasytrilogien Rosenholm. Kom og lyt med, når forfatteren går bag om bøgernes magiske univers, hør mere om seriens hovedpersoner og få en smagsprøve på Forglem mig ej ­– andet bind i serien om eleverne fra den magiske kostskole Rosenholm.


Præsentation

 

Kat Lassen er født i 1976, er børnebogsforfatter og kunstner med hovedinteresse inden for fantasy og eventyrets magiske energi. Hun samler inspiration til sine bøger og kunst igennem sit over 25 års arbejde med børn og unge. Hun er siden 2013 udkommet med to fantasyromaner, en kortprosa, en novelle bestilt af radioteatret.dk, og senest to bøger fra Forlaget Calibat i forskellige genre. Kat har gået på Fortællerskolen i Kbh. m. bla. Vigga Bro som underviser, og hun har spillet teater i mange år. Hun bruger erfaringen fra Fortællerskolen og teateret i sine oplæsninger, eller når hun holder foredrag om højtlæsning og dens kunst i form af betoning og indlevelse. Kats kunstneriske virke er haveskulpturer, og hendes have er en oplevelse værd med en blanding af eventyrlige skulpturer og roser, som også er en af hendes allerstørste passioner.

 

Læs mere om Kat på hendes hjemmeside.

 

Hun har altid været halvt nisse …

Det er det, Kat fortæller børnene, når de spørger, hvor hun får sine historier fra. Men hvorfor egentlig, hvis nu en voksen skulle spørge? Fordi Kat mener, at vi voksne bør holde troen på magi i live hos barnet. For er troen på det magiske ikke en motivation for troen på håb; Julemanden? Kat vil også komme ind på højtlæsningstraditionen, som er på vej ud af mange børns liv. Hun vil præsentere sin og Rikke L. Lofts nye bog Ellebæt 5+, og mon ikke publikum vil få en prøve på, hvordan det lyder, når en forfatter, teatertosse og nå ja, en halvnisse læser højt.

 

Til Fantasyfestivalen giver Kat foredrag om bogen Ellebæt.


Præsentation

 

Katja L. Berger er udlært boghandler, og senere uddannet i marketing. Hun debuterede som forfatter med De 7 synder i 2016, og siden er det blevet til syv bøger, hvoraf de tre er fantasybøger for unge og voksne. Hendes fjerde fantasybog udkommer september 2019. Når Katja ikke skriver bøger, arbejder hun som tekstforfatter og med digital marketing som selvstændig.

 

Læs mere om Katja på hendes hjemmeside.

 

Vil du ofre alt, for dét du tror på?
Betyder din tro noget? At afslutte en serie og tale højt om religionsfrihed, tro og død.

 

Forfatter Katja Berger afslutter sin serie Fortællinger fra Døden med at udgive tredje bind, Dødens engel, op til festivalen. I foredraget fortæller hun at bruge serien til at kigge på de religiøse myter, vi omgiver os med. Gennem en actionfyldt og dødbringende rejse i efterlivet bruger hun bogen til at vise, at ikke alt er så sort og hvidt, som vi gør det til. Og at vi mennesker i høj grad kunne komme længere, hvis vi samarbejdede og så hinandens ligheder, frem for kun at kigge på forskelle og fokusere på det negative.

 

Udover til hendes eget fordrag, kan Katja opleves i samtalen Det er sikkert bare lige googlet... og Forfatterpanel. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Lene Dybdahl er født i 1980. Hun har en kandiatgrad i dansk og engelsk, er uddannet folkeskolelærer, og arbejder, når hun ikke skriver selv, med digital markedsføring. Hun debuterede som fantasyforfatter hos Tellerup i 2012 med første bind af trilogien Nøglens Vogtere, og siden er det blevet til 7 fantasybøger for børn og unge, hvoraf den nyeste, Ildstorm, udkommer på Fantasyfestivalen. Derudover har Lene fået udgivet flere noveller.

 

Læs mere om Lene på hendes hjemmeside.

 

Sådan skriver du en episk fantasyserie

Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller, hvordan man skaber en episk fantasyserie. Undervejs får du svar på disse spørgsmål: Hvordan udvikler man en karakter over flere bind? Hvordan fastholder man spændingen bog efter bog? Hvordan bindes sløjfe på bifigurer og subplots? Lene Dybdahl er aktuel med Ildstorm, som er tredje og sidste bind i serien Ovanienprofetierne. Kom og hør, hvordan den blev til og hvilke overvejelser, der ligger bag.

 

Lene kan også opleves paneldebatten Det er sikkert bare lige googlet... Læs mere under Foredrag. Derudover kan Lene mødes, når hun holder bogreception på Tellerups stand lørdag 14. september kl. 14.30-15. 


Præsentation

 

Mads Schack-Lindhardt debuterede i 2016 med første bind af serien StjernekrønikerneTir-Nâzrals arving. Tredje bind af sereien, Qul Sasas skygger, udkommer i efteråret 2019. Når han ikke lige skriver bøger, arbejder han inden for IT.

 

Læs mere om Mads på hans hjemmeside.

 

Oplev Mads Schack-Lindhardt fortælle om, hvorfor det tog 20 år at få udgivet den første bog. Hvorfor han foretrækker den gamle form for fantasy frem for nutidens. Hvordan alle hans fremtidige bøger altid vil hænge sammen. Om Stjernekrønikerne og hvilken rolle Tusmørkets Søn har i serien. Om skriveproces, dovenskab og (mangel på) planlægning.


Præsentation

 

Sissel Moody er født i 1990, og debuterede som forfatter i 2017. Hun begyndte at skrive som 12-årig, og hendes debutbog, Den Magiske Sten, fik sin spæde begyndelse, da Sissel var 14 år. Der gik dog en del år, før bogen fandt sin endelig form, og den udkom første gang i 2017. I 2019 genudkom den på Sissels eget forlag, Forlaget Klippe. Ved siden af livet som forfatter og forlagsejer er Sissel førtidspensionist og mor på fuld tid.

 

Læs mere om Sissel på hendes hjemmeside.

 

Kom og hør Sissel Moody i samtale med Eva Lucia, (redaktør på Sissels bøger). Hør om fantasytrilogien, Forbandelsen over Laitana, tankerne bag bøgerne, og hvordan Sissel som teenager brugte skrivningen til at redde sig ud af mobning og dårligt selvværd. Da Sissel som 19-årig blev indlagt på en psykiatrisk afdeling med voldsomme psykoser, holdte skrivningen og historierne i Laitana hende fast til livet. Så længe hun skrev, var der noget at leve for.

Første bind, Den Magiske Sten, udkom tidligere i år. Andet bind i trilogien, Undergrundens Mysterier, udkommer til festivalen. Stil dit eget spørgsmål til Sissel. Det bedste spørgsmål vinder en bog.


Præsentation

 

Mette Finderup er en af Danmarks mest produktive forfattere af børne- og ungdomsbøger. Hun har skrevet over 70 bøger, hvoraf flere har vundet priser. Blandt hendes mest kendte er fantasyserien Den Grønne Ø, den letlæste fantasyserie Sværdets mesterEmmy-serien og billedbøgerne om Lasse-Leif. Hendes seneste fantasyserie, A.S.P.E., er en hyldest til rollespil, og består indtil videre af tre bind, hvoraf tredje bind, Sjælehvisker, udkom i foråret 2019.

 

Læs mere om Mette på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Mette Finderup opleves til spørgetime i Om at skrive, og i samtale med Mads Brynnum og Anders Frost Bertelsen i Hvordan gør man A Game of Thrones til et brætspil?. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Malou Alstrøm har skrevet siden 2013, og er forfatter til adskillige noveller, kortromaner og romaner. Hun debuterede i 2017, og udkom i 2018 med fantasyromanen Blodets Hvisken. Hun skriver primært fantasy, drama og kærlighedshistorier.

 

I 2019 udkom Malou Alstrøm med sit fantasy sortelverværk Antebellum - før daggry, som håndterer store følelser og tunge emner, som incest, voldtægt, forræderi og tunge familiehemmeligheder, som går ud i grenene af 4 generationers døtre. Bogen fortæller om sortelvermatriak slægten Seréz fra underverdenen, baseret på virkelig hændelser fra et laiverollespil. Alle 3. generationer af kvinder er udspillet af forfatteren selv. Antebellum rummer aspekter af tabu og hårdt ramte skæbner - alt sammen styret af en usynlig fjende.


Præsentation

 

Claire Eliza Bartlett er amerikaner, men bor i dag i København med sin danske mand. Hun forlod USA som 18-årig, og har, før hun slog sig ned i Danmark, blandt andet boet i Schweiz og Wales. Hun har læst historie, arkæologi og skrivning. Når hun ikke skriver, arbejder hun som tourguide i København.

Claire skriver på engelsk, og udkommer primært i hjemlandet. Hendes debutbog, We Rule the Night, udkom i april 2019, og derudover har hun udgivet et par noveller.

 

Læs mere om Claire på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Claire opleves i foredraget The Other Punks. Vær opmærksom på, at foredraget foregår på engelsk. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Mikkel Wendelboe er fra Nordsjælland og uddannet i Kommunikation fra Roskilde Universitet. Men spørger du ham direkte, så beskriver han prompte sig selv som fortæller. Fortæller af alt imellem himmel og jord. Historier for alle, der vil høre. Og forklarer, at han bare er en knægt på jagt efter sjov. Drevet af en lyst til at finde på, der har været kronisk siden barnsben.

Mikkel debuterede med første bog i Aiña-fablen i 2014 og siden er det blevet til 5 bøger i serien, hvor den sidste bog, Fyrstens hævn, udkom i oktober sidste år.

 

Læs mere om Mikkel på hans hjemmeside.  

 

Til Fantasyfestivalen kan Mikkel opleves til Sniksnak om GoT. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Thorkild Skov, f 1985, arbejder til dagligt som både forfatter og illustrator.

Efter at have brugt en del år på Handelshøjskolen i Aarhus, stoppede han i 2010 for at forfølge en mere kreativ vej – og har siden ikke set sig tilbage.
i 2015 udgav Dreamlitt Sagaen om Mom som han skrev sammen med sin mor, og de har endnu en gang arbejdet sammen på den netop udgivne Lue, som er første bind i Skovhuggerens Saga, der pt er planlagt til at omfatte tre bind.
Som illustrator arbejder han primært for Ulven og Uglen, hvor han bla. har lavet omslagene til Brandon Sandersons En Konges Vej bind 1 og 2.
En stor del af fritiden bliver brugt på vikinge-kamp og re-enactment. Udover at være en meget fysisk sport, har kendskabet til det at kæmpe med stålvåben, også haft stor indflydelse hans daglige arbejde, da det hjælper med at forstå hvordan kampscener kan beskrives, både visuelt og på skrift.

 

Til Fantasyfestivalen kan Thorkild opleves i samtale med Jacob Kokkedal i Krigeren kommer! og i Kunstnerhjørnet.


Præsentation

 

Rasmus Wichmann er en populær formidler med baggrund i museumsverdenen. Hans mange foredrag balancerer altid på kanten af historien og fantasien. Ud over at være fagnørd, så er han sprunget ud som forfatter med fantasy-romanen Enkemagerne, og som spildesigner med figurspillet Dread Streets, der får en eksklusiv fremvisning på festivalen.

 

Til Fantasyfestivalen kan Rasmus opleves i foredraget Virkelighedens Game of Thrones - Part II, samt i Kunstnerhjørnet. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Julie Midtgaard er født i 1991, og debuterer som fantasyforfatter til årets Fantasyfestival. Hun har tidligere boet i Wisconsin og London, og arbejdede indtil marts 2019 som kommunikationskonsulent. I dag arbejder hun som fuldtidsforfatter.

Julie skrev en del som barn, man lagde det på hylden efter folkeskolen, indtil hun i 2015 deltog i en skrivekonkurrence - og vandt. Siden har hun fået udgivet et par noveller, og 15. september udkommer hendes debutbog, Elementprøven, som er første bind af serien Sprækken til Luscuro.

 

Læs mere om Julie på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Julie opleves i På virkelighedsflugt med The Boy Who LivedNår prinsessen redder sig selv, og til bogreception for Elementprøven på Tellerups stand. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

Katrine Skovgaard arbejder til dagligt med naturvidenskabelige formidling. Hun har altid gerne villet være forfatter, men det var først i 2011, at hun bestemte sig for at gøre forsøget. I 2013 fik hun sin første novelle udgivet, og siden er det blevet til flere noveller og en enkelt fagbog.

Hun udkommer med sin første fantasyroman, Basismagi C, i 2019.

 

Læs mere om Katrine på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Katrine opleves i På virkelighedsflugt med The Boy Who Lived. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

Jacob Kokkedal er født i 1977, og arbejder til daglig som lærer. I fritiden driver han en karateklub, når han ikke skriver. Jacob har skrevet flere bøger for børn og voksne. Første bind af hans voksenfantasyserie Den trofaste bror udkom i 2016, og bind tre udkommer i efteråret 2019.

 

Til Fantasyfestivalen kan Jacob opleves sammen med Thorkild Skov i Krigeren kommer!, med Tobias Stenbæk Bro i The dark side of fantasy og til Panelsniksnak – et par sandheder på bordet. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

Lars Machmüller er far til 3, sproglig ansat i et pengeinstitut og, frem for alt, nørd. Hele hans liv har været dedikeret til forskellige former for fantasi - bøger, computerspil, pen&paper rollespil og live-rollespil.

Lars er uddannet fra SDU Kolding som Bachelor i International Erhvervskommunikation, engelsk/spansk. Siden endt uddannelse i 2007 har Lars arbejdet i Sydbank i forskellige afdelinger - de seneste 9 år i Trade Finance.

Over de seneste par år, er der dog sket ændringer. Hvor dagtimerne er dedikeret til konen, børnene og arbejdet, tilbringes aftentimerne oftest i hans eget hovede hvor nye fantasiverdener bringes til live. Det har ikke gået helt ubemærket hen, da hans bøger er blevet glimrende modtaget internationalt og han har været interviewet af TV2 og Jydske Vestkysten.

 

Til Fantasyfestivalen kan Lars opleves i foredraget LitRPG, GameLit hvaffor noget?. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

Trine V. Ipsen er født i 1990, og debuterede som romanforfatter med Under skoven danser vi hos forlaget Dreamlitt i august 2017 og var udgivet novelleforfatter i danske, britiske og australske antologier før sin romandebut. Trine er cand.mag. i engelsk og har i forbindelse med sit studie læst creative writing på Stirling University i Skotland og Griffith University i Australien, hvilket kulminerede i hendes speciale The Academic Merits of Creative Writing in the English-speaking World. Foruden at bo i Skotland og Australien har hun også arbejdet som trainee-oversætter for EU i Bruxelles. I år er Trine aktuel med Bag masker, som er efterfølgeren til hendes debutroman, og som ligeledes er historisk magisk realisme for unge og opefter. Hun er også aktuel som oversætter af George R.R. Martins science fiction antologi, Wild Cards.

 

Til Fantasyfestivalen kan Trine opleves i På virkeligsflugt med The Boy Who Lived. Læs mere under Foredrag.  


Præsentation

Kristoffer J Andersen
Er fantasy-forfatter med mere end 21 titler bag sig. (Mere end 666 titler havde være så meget federe, men han må nøjes med 21 … som også er et cool tal.)
Uddannet lærer i kristendom. (Pax Vobiscum.)
Uddannet lærer i historie. (Alt efter 1800 er ikke historie! Historie handler om sværd, kanoner, krige, intriger og store slag.)
Uddannet medielærer med speciale i horrorfilm. (Naturligvis med en fantastisk og overnaturlig vinkel. Som magiske æsker, forbandede juveler, vampyrer og drager.)
Har været fantasy-nørd før det hed fantasy. (Dengang hed det eventyr.)
Har været nordisk mytologi-nørd før Odin gjorde Jorden gravid med Tor. (Ja, Tors mor ER Jorden.)
Har været græsk mytologi-nørd før Rea gav Kronos en sten i stedet for Zeus, dengang Kronos ville æde baby-Zeus. (Det her er vand! Den familie har seriøst brug for terapi.)
Har været rollespilsnørd før det berømte TV-avis indslag i 80erne, der bedyrede at rollespil gjorde folk sindssyge og fik dem til at begå selvmord. (Far: ”Hvad er det der rollespil? Det må du aldrig spille!” Kristoffer: ”Jeg har spillet det i tre år, far. Men tak fordi du følger med i mit liv.”)

 

Til Fantasyfestivalen kan Kristoffer opleves i foredragene Summoner, Magic og andre nørdede kortspil og Middelalder vs. Fantasy - De underjordiske. Læs mere under Foredrag. Derudover kan Kristoffer mødes, når han holder bogreception på Tellerups stand lørdag 14. september kl. 14-14.30. 


Præsentation

 

Line Wenzel er født i 1990 og debuterer som fantasyforfatter på årets Fantasyfestival. Hun bor lige uden for Esbjerg sammen med sin mand og  hund og arbejder til dagligt som jurist.

Line har digtet historier for sig selv så længe hun kan huske, og i de senere år har skriveriet fået en fast plads i hendes dagligdag. Hun arbejder som regel sideløbende på flere projekter i hvert sit stadie af fuldstændighed, og den 15. september udkommer hendes debutroman Dronningernes Erindringer, som er første bind i fantasy-serien Mindelandet.

 

Læse mere om Line på hendes hjemmeside: linewenzel.dk.

 

Til Fantasyfestivalen kan Line opleves i Når prinsessen redder sig selv.  Læs mere under Foredrag. Derudover holder Line bogreception på Tellerups stand søndag 15. september kl. 10.30-11.30. 


Præsentation

 

Henriette Hesselholdt er født i 1988 og uddannet mediegrafiker. Hun har tidligere arbejdet som sætter på et forlag, og skriver nu fantasybøger på fuld tid. Hendes første bog, Gudindens avatar, udkommer på Fantasyfestivallen, og er første del af serien Gudernes krig.

Henriette er vokset op som nørd, og trækker inspiration fra rollespil, bøger, film og computerspil. Hun fører krig imod sin mand når de et par gange om året finder tid til et slag Warhammer, og med vennerne laver hun Star Wars-kostumer og samler penge ind til syge børn gennem foreningen Rebel Legion.

 

Læs mere om Henriette på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Henriette opleves i Når prinsessen redder sig selv. Læs mere under Foredrag. Henriette kan også mødes, når hun holder bogreception på Tellerups stand søndag 15. september kl. 10.30-11.30. 


Præsentation

 

Christian Søgaard er skoleleder hos oplysningsforbundet LOF Djursland. Han er 36 år, og har tidligere været direktør for en kunstnerisk platform i Aarhus. For cirka 1½ år siden købte han en nedlagt børnehave på Djursland, som blev lavet om til privat bolig og et kreativt centrum for mange af de lokale. Christian har altid været forelsket i storytelling, og især den del som fokuserede på skabelsen af verdener som var anderledes end vores egen.


Præsentation

 

Henrik Bloch er 31 år og uddannet folkeskolelærer. Han har i mange år været en del af foreningen Lords Assembly og varetaget området med kortspillet Magic the Gathering. Henrik
har haft magic som hobby i mange år og nyder at være med til at afholde og deltage i events. Inden for det sidste stykke tid er han begyndt et samarbejde med Arnold Busk i Esbjerg, hvor de afholder events med Magic the Gathering. Foruden magic bruger han sin fritid på at være sammen med sin kæreste, samt spille lidt violin.

 

Til Fantasyfestivalen kan Henrik opleves sammen med Kristoffer J. Andersen i foredraget Summoner, Magic og andre nørdede kortspil. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Mads Brynnum er forfatter, komiker og spildesigner og medvært på podcasten Noget med drager. Han skriver om farlige monstre og dystre provinsbyer, og laver spil om zombier og onde kultister. Han bor i provinssmørhullet Hvalsø og hans day job er at lave spil om FNs verdensmål, gener og arvelighed, ledelse, identitetstyveri og meget andet. Mads er nørdefar til tre børn.

 

Læs mere om Mads på hans hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Mads opleves i samtale med Mette Finderup og Anders Frost Bertelsen i Hvordan gør man A Game of Thrones til et bræstpil? Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Anders Frost Bertelsen er medvært på podcasten Noget med drager, hvor han taler om fantasybøger og -spil. Hans kærlighed til fantasy startede som helt lille, hvor han lyttede med, når større søskende fik læst højt af Ringenes Herre. Han har i mange år skrevet rollespil til kongressen Fastaval, og er i det hele taget optaget af spil i mange afskygninger. Anders bor i en lejlighed i København og er til daglig spildesigner i et mindre konsulenthus.

 

Til Fantasyfestivalen kan Anders opleves i samtale med Mette Finderup og Mads Brynnum i Hvordan gør man A Game of Thrones til et brætspil?


Præsentation

 

Boris Hansen (f. 1981) færdiggjorde sidste år sin totalt episke sci-fi/fantasy-serie, 'Panteon-sagaen', og i samme øjeblik som han skrev det sidste ord, faldt han sammen over sit skrivebord af udmattelse og har ligget der siden. Men nu vil rygtet vide, at hans højre lillefinger atter er begyndt at røre på sig, og at han er begyndt at udtænke noget nyt, stort og hemmeligt, som han snart er klar til at dele med verden. (Hints kan efter sigende købes med blod og chokolade.)

Boris Mølgaard Hansen er er cand it. og bor i Aarhus, hvor han til daglig nørder med at udvikle digital underholdning i nyskabende formater. Hans mission som forfatter er at skrive Danmarks mest ambitiøse og nøje planlagte serier inden for fantasy- og sci-fi-genrerne.

 

Læs mere om Boris på hans hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Boris opleves i Sådan var det ikke i bogen! og som quizmaster i Fantasyquiz. Læs mere under Foredrag.


Præsentation

 

Gitte Højmark Pedersen er storforbruger at kultur i alle dens afskygninger og mere nysgerrig end de fleste. Hun er uddannet litteraturhistoriker og arbejder til dagligt som børnebibliotekar ved Vejen Kommunes Biblioteker. I sin fritid arbejder hun med at formidle litteratur på nye og anderledes måder, både live og på de sociale medier. Gitte har i flere år været en af de faste interviewer og moderatore ved fantasy festivalen og nyder at dukke ned i spændende emner med landet fantasynørder og forfattere.

 

Læs mere om Gitte på hendes hjemmeside.

 

Til Fantasyfestivalen kan Gitte opleves til GRIMM, grummere, grummest og Sådan var det ikke i bogen! Læs mere under Foredrag.


Præsentation

Elvere, magi, kærlighed og et fremmed, magisk land - dette er blot få af de elementer, der bliver sluppet løs i Julies anmelderroste debut.

Julie M. Day (f. 1988) debuterede i august 2017 med første del af fantasy-trilogien: Grænsen til Trafallas - Den halves arv. Kærligheden til fantasygenren opstod, da hun som barn læste den allerførste Harry Potter bog, bagefter var der ingen vej tilbage.
Udover at skrive har Julie også gået på højskoler, hvor musik, sang og skuespil var på dagsordenen, og hun mener selv, at dette har givet både inspiration og mod til at fortsætte med det kreative. Anden del i serien Grænsen til TrafallasSkyggen fra Nord, udkom i 2018, og tredje og sidste bind udkommer slut-sommer 2019.

 

Se også forfatterens hjemmeside: http://juliemday.dk/


Silja Okking er 35 år, sangerinde og sangskriver, dubber og TV-vært.

Hun har udgivet pladen Cirkusprinsesse, medvirket i diverse musicals, og dubber tegnefilm. Skriver musik for DR Ramasjang, hvor hun også er vært på bl.a. MGP, MonsterBuster, Cirkus Summarum, Sommer Summarum m.m. 

Silja har også udgivet Håndbog for Pigenørder ved forlaget Carlsen - og har i det hele taget en forkærlighed for nørder i alle afskygninger og for fantasy genren i tegneserier, computerspil og film/TV.


Emilie er født 1994 med et genetisk synshandicap. Op gennem tilværelsen har hun skrevet sideløbende med angst, epilepsi og de udfordringer det giver at have akromatopsi.

I 2015 startede hun på forfatterskolen South Gate Society the Creative School of Writing og hun graduerede derfra her I sommers.

På de fire år har hun skrevet 4 romaner, der alle udkommer på forlaget mellemgaard i løbet af efteråret og i foråret 2020. Den første, De Nyfødte, udkommer den 16 september og bind 2, Slummes Facetter, udkommer til efteråret i anledning af bogmessen. Emilie har brugt Fantasy som en måde at bearbejde mørket og bane vejen frem mod en sikker fremtid for sig selv og andre.

 

Taget med af Stormen
Jeg passede ikke ind og følte derfor, at jeg var til evigt besvær. Så jeg skabte et univers, hvor jeg kunne komme ud med mine følelser, mine historier og dermed komme videre i virkeligheden. Nu er jeg blevet taget med af Storm, hovedpersonen i min romanserie, som bryder stilheden og tabuer. Jeg er blevet gladere og mere bevidst af at skrive hans historie, og jeg håber at den, sammen med min, vil inspirere andre til altid at give de forskellige aspekter af tilværelsen en ny chance. Det er aldrig for sent at leve.

 

Til Fantasyfestivalen kan Emilie også mødes til bogreception på The South Gate Societys stand lørdag kl. 13.05-15 og søndag kl. 12-15.


Henrik Sandbeck Harksen er Danmarks førende Lovecraft-ekspert. Han er kendt som en passioneret og underholdende formidler. Når ikke han underviser på universitetet er han ved at lægge sidste hånd på Danmarks første biografi om Lovecraft, og så er han også forlægger og forfatter. Han har udgivet artikler i bl.a. Lovecraft Studies, og senest har han udgivet en novelle i det anerkendte amerikanske tidsskrift Weird Fiction Review. Han er medlem af The Esoteric Order of Dagon Amateur Press Association og Dansk Horror Selskab.

 

Læs mere om Henrik på hans blog

 

Til Fantasyfestival kan Henrik opleves i foredraget Cthulhu, Azathoth, Arkham, Necronimicon... Læs mere under Aktiviteter og Foredrag. Henrik kan også mødes på H. Harksen Productions stand i Riddersalen. 


Thilde Maj Holgersen er forfatter, dramatiker og medvært på den danske Game og Thrones Podcast Krager og Drager.

I Krager og drager er det Thilde der ser på de mange fanteorier, forskellen mellem bog og televisering, godt farvet af hendes egen erfaring som dramaturg og manuskriptforfatter.

Thilde er uddannet Dramaturg ved Århus Universitet og manuskriptforfatter ved Super8, og arbejder som freelance forfatter og skuespiller samt udvikler af læringsrollespil, computerspil og skuespilstræning.   

Hun er forfatter til bøgerne Improvisation i Ledelse og Arbejdslyv (Frydenlund) og Noget om Helte – eller mere præcist, dem der står lige ved siden af dem som endnu ikke er udgivet.

 

Til Fantasyfestivalen kan Thilde opleves i panelet Sådan var det ikke i bogen! Læs mere under Aktiviteter og Foredrag.


Tidligere Guests of Honour

Se de Guests of Honour der har gæstet os de tidligere år

Læs mere