Foredrag

Programmet for Fantasyfestivalen 2020 er under udarbejdelse, så indtil videre er det kun foredragene fra festivalen i 2019, som er tilgængelige på hjemmesiden. 

 

Nogle historier er så modbydelige, at de næsten ikke bør fortælles ... Men det gør Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker alligevel. Sammen har de i GRIMM I og II genfortalt en række af de mest barske og uhyggelige eventyr, så de bestemt ikke kun er for børn. Interviewer Gitte Højmark Pedersen vil udfritte dem om, hvorfor brødrene Grimm gjorde dem mere stuerene.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side søndag 20. september kl. 16.30-17.30. 


Hvorfor starter jeg med at elske min tekst, men begynder så langsomt at hade den?
Hvad stiller jeg op med min skriveblokering? Hvor vigtig er research?
Min mand synes, min skurk er kedelig. Hvad skal jeg gøre ved det?

Mette Finderup har skrevet over 70 bøger. Flest for børn og unge og alle med det til fælles, at personer og plot er i centrum. Hun har holdt (næsten) uendelige mængder af foredrag og workshops og arbejder netop nu på en bog om at skrive. Vær med, når hun fortæller om vigtigheden af at indse, hvilken slags forfatter, man er – og leve med det. Undervejs svarer Mette på alle de spørgsmål om at skrive, I har lyst til at stille, også jer, der sidder med online.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side lørdag 19. september kl. 15-16.30. Lyt med når A. R. R. Møller læser højt fra sin fantasy Frostmagi.

Bogen er til børn og fuld af action og drager

Vil Vikingernes by gå under? Ult er klar til kamp. Han er på en opgave med sin far. De skal beskytte deres by. Det er et farligt land. Der er monstre overalt, men ét monster kan de ikke klare. Et ondt monster af røg og ild. Kun frost-magi kan dræbe det. Men det er kun de uddøde drager, der kan frost-magi. Heldigvis møder Ult Emma. Hun kan tale dragernes sprog. Sammen prøver de at finde frost-magien før monstrene angriber. Vil de redde vikingernes by, inden det er for sent?

 

Superlux' Facebook-side onsdag 16. september kl. 17-18. For et år siden begyndte Nanna Foss og Boris Hansen at dokumentere tilblivelsen af deres næste bøger. Webserien 60 UGER TIL UDGIVELSE følges hver måned af hundredvis af seere, mens den skildrer forfatterlivet med både opture, nederlag og cliffhangers. Kom med bag kulisserne på Danmarks første forfatterdokumentar – og hør hvordan det er at udstille sig selv for sine læsere og leve med kameraet over skulderen.

Hvordan påvirker det skriveprocessen, at modtagerne er direkte med på sidelinjen? Hvad har det mest overraskende været ved at dokumentere sig selv 24/7, og hvad fortryder de to forfattere allermest? Og hvordan er det at lave dokumentar i et år med både en global pandemi og et dobbelt forlagsskift?

Tilmeld dig eventen allerede nu – og få direkte indflydelse på foredraget, plus et par overraskelser undervejs!

 

Fantasyfestivalens Facebook-side lørdag 19. september kl. 13-14.30. 


Jacob Hedegaard Pedersen, Tobias Stenbæk Bro, Jacob Kokkedal

Tre garvede forfattere taler om deres to passioner i livet: Fantasy og øl.

Med udgangspunkt i egne og andres fantasyuniverser taler de om deres egne meget forskellige fantasyværker, der har det ene fællestræk, at de er henvendt til voksne læsere. Hen over en kop godt øl, som også deles med tilhørerne, vil de tre komme med deres betragtninger om opbygningen af fantasyverdener, udviklingen for deres karakterer, hvorfor fantasy er en genre, der kan mere end fortælle eventyr og i det hele taget dykke ned i genren på kryds og tværs.

Foredraget vil blive krydret med øl udvalgt og præsenteret af forfatter og ølentusiast Jacob Kokkedal, der både vil fortælle om øllets karakteristika og hvorfor den netop passer til det emne, foredraget aktuelt behandler.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side lørdag 19. september kl. 19-20.30. 


Wuhuhuuuu, søndag d. 20. september kl. 19.30-20.30 er der online udgivelsesfest hos Tellerup ifm. årets Fantasyfestival – og vi håber, at du har lyst til at være med bag skærmen! 🤓🥳

Det er simpelthen så ærgerligt, at vi ikke fysisk kan komme ud at nørde, fejre, snakke, signere og kramme alle søde fantasyelskere og læsere til årets fantasyfestival. Men det betyder jo ikke, at der ikke skal nørdehygges alligevel!

D. 20. september 2020, pakker vi derfor nørderi, bøger og godt humør og smutter en tur til Tellerups adresse på Sjælland, hvor vi sender live fra den hyggelige rævehule, hvor al fantasymagien sker 🦊✨ Og vi håber så meget, at du har lyst til at være med, for vi skal nemlig fejre udgivelsen af vores tre nye bøger, der alle er bind 3 i vores respektive serier:

Elementkrigen af Julie Midtgaard (bind 3 i Sprækken til Luscuro)
Sjæleoffer af Henriette Hesselholdt (bind 3 i Gudernes krig)
Slægternes Fejde af Line Wenzel (bind 3 i Mindelandet)

Undervejs skal vi tale om bøgerne og om fantasy, og der bliver mulighed for at stille MASSER af spørgsmål undervejs – og så skal vi selvfølgelig have gang i et par konkurrencer, for der vil være adskillige bogpræmier på højkant 📚🏆

Derudover er der helt ekstraordinært (undskyld til Tellerups interne systemer på forhånd 😵) mulighed for at købe signerede eksemplarer af alle vores bøger, for det er altså bare en af de fede ting ved bogmesser, som vi helst ikke slipper ✍😍
Der kommer selvfølgelig helt særlige release-priser (og mon ikke også der er mulighed for at få fingrene i tilhørende bogmærker og postkort?) 😲🤩

Vi glæder os simpelthen så meget til at nørdehygge med dig! Tryk endelig ”deltager”, så du kan følge med herinde, for vi kommer løbende med opdateringer til aftenens program 👋

Magiske (og afsprittede) knus fra Line, Henriette og Julie 🧡

 

Tellerups Facebook-side søndag 20. september kl. 19.30-20.30.Vi udgiver Louise H. A. Trankjærs fantasy Lysets Datter!

Deltag i begivenheden og vær med til releasefesten, hvor Louise vil læse højt af bogen, og du kan købe den til messepris

 

Superlux' Facebook-side torsdag 17. september kl. 17-18. 


Har du et fantasymanuskript du gerne vil have udgivet – så er det nu du skal slå til!

Vi holder i samarbejde med fantasyfestivalen en konkurrence, hvor du kan indsende dit færdige fantasymanuskript og være med i konkurrence om en udgivelse.

Konkurrencen kører fra 14.-20. september, og kun manuskripter modtaget i den periode, bliver taget med i overvejelserne.

Betingelser:
Manuskriptet skal være færdigt (så færdig som det nu kan være før en redaktør har kastet øjne på det).
Forfatteren skal være klar til at redigere i manus, da der vil blive sat en redaktør på bogen.
Forfatteren skal være klar på at komme med på scenen til næste års fantasyfestival.
Alt direkte tale i manuskriptet skal være i citationstegn.
Du må både være debutant eller tidligere udgivet.
Manuskriptet må ikke være udgivet andet sted tidligere.
Manuskriptet skal være i romanstørrelse (minimum 40.000 ord).

Vinderen af konkurrencen vil få besked den 1. oktober og bogen forventes at blive udgivet til næste års fantasyfestival.

Ønsker du at være med, så send:
- En kort beskrivelse af dig selv
- En synopsis over bogen
- Selve manuskriptet
Til os på superlux@superlux.dk

 

Konkurrencen kører fra mandag 14. september til søndag 20. september. 


Vi kickstarter fantasy-weekenden med fantasy-cocktails! Hvad er mere passende sådan en fredag aften lige inden Boris Hansens berømte fantasyquiz?
Nerdy Treats vil op til festivalen kreere opskrifter på fantasy-relaterede cocktails og drinks, både med og ugen alkohol på sin blog, Facebook og i festivalens Facebook-begivenhed.
Del din drink med hahstaggene #fantasycocktail20, #fantasyfestival20 og #fantasyfestivalonline på Instagram og i Facebook-begivenheden. 

Vil du teste opskrifterne op til festivalen så del dem rigtig gerne!

Find Nerdy Treats' blog her eller på Facebook.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side fredag 18. september


Willow? Ringenes Herre? Ladyhawke? The Princess Bride? Labyrinth? Hvilke film slipper gennem nåleøjet, når vi samler og optager en episode med Filmnørdens Hjørnes Top 25 Fantasyfilm?

Svaret får du søndag d. 20. september, hvor Hjørne-vært Jannik Hansen og forfatter Merlin P. Mann sammen med styrmand Casper Christensen optræder på Fantasyfestival '20 i Esbjerg, MEN!... Du behøver ikke at være i Esbjerg, for at være med.

Fantasyfestival 2020 lanceres nemlig i en digital, covid-19-fri version, så i stedet for at du skal komme til festivalen, så kommer festivalen ud til dig via live stream. Således bliver vi også beamet og streamet live, når vi optager Top 25 Fantasyfilm og chatten er naturligvis åben fra start til slut.

Følg med her i eventet og på vores site, for vi skal naturligvis også høre om DINE favorit-fantasyfilm, men mere om det, når vi nærmer os d. 20. september.

Vi glæder os helt og "have fun storming the castle!" ❤️

P.s. Link til stream kommer snart.

 

Fantasyfestivalens Facebook søndag 20. september kl. 13-16. 


Mens resten af verden gennemgår store forandringer, er der visse ting og traditioner, der består. Og en af dem er Fantasyquiz, den tilbagevendende dyst i fantasy, sci-fi og et strejf af YA-litteratur. I år transmitteres quizzen ud i hele riget fra et tårnværelse i den sagnomspundne by, Aarhus, og der vil være tale om 1½ time med hårde prøvelser, nervepirrende spænding og uventede indslag.  Alle kan deltage hjemme fra stuen, og quizmaster Boris Hansen sørger for, at tingene går retfærdigt til, men at ingen har det for nemt.

 

Der kommer nærmere oplysninger om regler og deltagerkrav, så sørg for at melde dig til Facebook-begivenheden, hvis du planlægger at deltage!

 

Fantasyfestivalens Facebook-side fredag 18. september kl. 19.30-21. 


Årets Guest of Honour er Tamora Pierce, som flere af jer sikkert husker fra vores allerførste Fantasyfestival i 2015. 
I år besøger hun så igen festivalen, denne gang virtuelt, til en Ask Me Anything, hvor I kan stille alle jeres spørgsmål om hendes forfatterliv, bøger og fantastiske universer. 
Hvordan det helt præcist kommer til at foregå, får I besked om senere, men sæt allerede nu x i kalenderen. 

 

Fantasyfestivalens Facebook-side fredag 18. september kl. 21.15-23. 


Aktiviteter

Aktiviteterne til Fantasyfestivalen 2020 er under udarbejdelse, så indtil videre er det kun aktiviteterne fra festivalen i 2019, som kan ses på hjemmesiden. 

Dragehulen

Lords Assembly er med på fantasyfestivalen – og stemningen er helt speciel.
Kig forbi til en introduktion eller en generel snak om rollespil og figurspil.

 


Oplev:

  • Diorama(er) med flot malede figurer og opsatte kampe

  • Figur-maleworkshop, hvor du kan prøve at male en figur - og tage den med hjem bagefter

  • Introspil (figurspil), hvor det er muligt at prøve nogle af de mere populære figurspil vores medlemmer spiller i foreningen. Vi har figurerne og alt der skal bruges, du skal blot dukke op!

  • Fantasy brætspil - vi har taget et udvalg af foreningens brætspil med. Prøv et (eller flere) af dem - eller bliv inspireret til, hvad samlingen derhjemme skal udvides med.

  • Magic the Gathering - få et testspil i dette populære spil, eller medbring dit eget deck til en lille hyggelig spilpause


Musikanter

Kom og oplev Virelai, Danmarks middelalder og rollespils-band, til Fantasyfestival.

Virelai laver de hyggeligste koncerter med stor publikumsinddragelse og byder gerne op til dans, hvis stemningen er til det. Efter koncerterne vil der være mulighed for, at afprøve nogle af de smukke instrumenter, de spiller på.

Gruppen blev dannet i 1999 og tog navnet Virelai, et oldfransk navn for skønheden ved musik, dans og poesi. Bandet er kendt for at spille op til fest, på sommerens middelalder og vikingemarkeder og til større rollespilskampagner og -events.

Virelai har stået for livelyden til DR’s Bardatræf, skrevet musik til tempelriddernes skat, og har været studiemusikere til filmen Skammerens Datter.

Se mere på virelai.dk eller facebook.
 

 

Medvirkende:
Mia Guldhammer: Sang, cla-clas og dans
Martin Seeberg: Bratsch, violin, skalmeje, fløjter, jødeharpe
Søren Hammerlund: Drejelire, mandola, nøgleharpe
Jacob Lund: Davul, dabukka, rammetromme


Hearthstone

 

Heroes of the Hearth - Ta’ et slag Hearthstone!

Heroes of the Hearth, Danmarks største Hearthstone-forening, står for en ”Fireside Gathering”.  Her vil du få mulighed for at prøve spillet, deltage i en rigtig Hearthstone-turnering, samt mange andre spændende aktiviteter og konkurrencer.

Heroes of the Hearth er en dansk eSportsforening med primær fokus på at skabe et bredt fællesskab inden for spillet Hearthstone, som er et digitalt kortspil.

Så kom forbi i løbet af dagen, og oplev hvordan fantasyspil kombinerer strategi og sjov, og få gode råd eller et spil eller to. 

 

Følg os på facebook, youtube og twitch

facebook.com/heroesofthehearthdk/

youtube.com/channel/UCEZUD9lWixGu8W3vESCGQxg

twitch.tv/heroesofthehearth 


Eventyrernes Laug

Er du en rigtig eventyrer?

Så meld dig ind i Eventyrenes Laug, der mere end nogensinde har brug for din hjælp.

Siden oprettelsen har lauget været et sted, hvor unge eventyrere mødtes for at løse indviklede gåder, betvinge onde onder med magi og kæmpe mod drager og orker.

Men mørke kræfter ligger som en dunkel skygge over markedspladsen, og vi skal bruge alle gode kræfter for at besejre dem.

Få aktivitetsarmbånd på og find Eventyrernes Laugs hovedsæde på markedspladsen for at få din første opgave!

 

Eventyrernes Laug

Eventyrenes Laug er et rollespil for alle, der har lyst til at slippe deres fantasi løs og leve sig ind i rollespillets magiske verden.

For at deltage skal man være minimum 8 år medmindre man er i følgeskab af en voksen.


Et åndehul for alle! - Velkommen på Den Dansende Dværg

På Den Dansende Dværg kan den trætte rejsende smide sig i de bløde møbler, få noget læskende at drikke og tage sig et slag et eller andet i muntert lag. Det venlige barpersonale glæder sig til at byde alle velkommen. Lige fra den mindste lille fe til den største ork, men vær varsom! Smugkroen virker måske venlig og stemningsfuld i det klare dagslys, men når mørket falder på, træder dens sande ansigt frem. Kroens skumle stamgæster kommer langsomt listende til, sløret i store kapper. Pas på du ikke træder den forkerte over tæerne eller lader blikket hvile for længe på de grove og arrede ansigter. Kroens stamgæster er ikke gudernes bedste børn og der spilles højt spil. Lyssky varer skifter hænder og der bydes på forbudte magiske dyr og artefakter.   

 

På Den Dansende Dværg finder du også Mørkekammeret og Gildesalen.

 

Den Dansende Dværg har åbent lørdag aften. Der er brætspil og hygge og i Mørkekammeret viser vi fantasyfilm.


Mød flotte cosplayers

Warcrafters er en gruppe cosplayere (kostume-magere), der alle har en ting til fælles: De elsker World of Warcraft og andre spil fra Blizzard. I år kommer de til Fantasyfestival klædt som karakterer fra Blizzard's magiske univers og her er rig mulighed for at få taget billeder sammen med dem, snakke og generelt hygge sammen med nogle flinke nørder ved deres bod, hvor man både kan se nogle af deres kostumedele tæt på og prøve deres sjove spil


Fantasy og billedkunst

Både fantasy og billedkunst kan få dig til at drømme, til at forsvinde ind i nye verdener og til at se virkeligheden med andre øjne. I samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum kan du på årets Fantasyfestival få kastet et nyt blik på dig selv ved at sammensætte et overraskende og fantasifuldt selvportræt.

 

I kunstmuseets workshop skal du få dit eget portræt til at smelte sammen med elementer fra billedkunsten og dit personlige favorit-fantasy-univers – idéen er at skabe en overvirkelig collage, der måske viser uventede sider af, hvem du egentlig er. Der er få regler og uendelige muligheder. Workshoppen er for både børn og voksne.
Kræver aktivitetsarmbånd.


Lyt til skjaldene

Hør deres stemmer gjalde, vore to kære skjalde!

 

Skjaldene Peter Holm Lindgaard og Peter Brun har været en fast del af festivalen de sidste par år, og derfor har vi selvfølgelig igen inviteret dem til at komme til Fantasyfestivalen. Vores to dygtige skjalde kommer til at ture rundt på markedspladsen og i Riddersalen, hvor de vil annoncere aktiviteter og foredrag med deres stærke stemmer og i opløftende rim.


Bogreceptioner

Fantasyfestivalen er stolte over at lægge hus til, hver gang en ny fantasybog udkommer under festivalen.

Herunder kan I se, hvilke forlag der inviterer til bogreception/release under årets Fantasyfestival.

 

Lørdag 14. september

Tid Bogrelease Stand/Forlag
13-14 Hanne Rump og Tenna Vagner Calibat
13.05-15 Emilie Sandbye The South Gate Society
13-13.30 Christian Engkilde Silhuet
13-13.30 Pernille L. Stenby Ulven og Uglen
13.30-14 Tobias Stenbæk Bro Turbine
13.30-14 Sabrina Mose Superlux
14-14.30 Kristoffer J. Andersen Tellerup
14-14.30 Sidsel Sander Mittet Facet
14.30-15 Lene Dybdahl Tellerup
15.15-16 Susanne Aalling Ovesen Forhallen

 

Søndag 15. september

Tid Bogrelease Stand/Forlag
10.30-11.30 Line Wenzel, Julie Midtgaard,
Henriette Hesselholdt
Tellerup
11.30-12 Bettina Liane og Nathali Liane Turbine
12-15 Emilie Sandbye The South Gate Society
 

Fantasyquiz v. Boris hansen

Hvor mange dværge rejser Bilbo sammen med i "Hobbitten"? Hvilken skuespiller spillede Edward Cullen i Twilight-filmene? Hvem slog Ned Stark ihjel?


Den årlige fantasy-quiz er altid et af festivalens mest besøgte arrangementer, og mange går grædende derfra hver gang. For der er ingen nåde, når Boris Hansen byder op til en time med dyst i masser af fantasy, en god portion sci-fi og en lille smule YA-litteratur. Kom forbi, grib et svarark og lad dig føre gennem et af festivalens mest intense arrangementer. Hvem løber af med sejren og præmien i år?

PS: Medbring gerne egen kuglepen.

PPS: Max 3 personer per hold.


Esbjerg Ungdomsskole

Elsker du at læse fantasi, og har du nogensinde drømt om selv at være helten?

Så er bordrollespil muligvis noget for dig.

Bevæbnet med fantasi vover du dig, alene eller med venner, ind i en verden, hvor det eneste, der begrænser jer, er jeres fantasi, og jeres historie.

Esbjerg Ungdomsskole inviterer dig til at kigge forbi, og enten se en gruppe spille rollespil, eller prøve selv.
Hvad skal din historie være? Hvem er den helt? Og hvilke fantastiske udfordringer venter dig?

Esbjerg Ungdomsskole har i mange år haft et rollespilshold, som afholdes hver tirsdag aften i det meste af vinterhalvåret. Har du interesse i at være med, kan du høre mere på Fantasyfestival, eller finde os på www.esbu.dk

 

Bemærk: Kræver aktivitetsarmbånd