Foredrag

Foredrag og aktiviteter til Fantasyfestival 2020 kan ses herunder. Programmet for Fantasyfestivalen 2021 er under udarbejdelse. 

 

Nogle historier er så modbydelige, at de næsten ikke bør fortælles ... Men det gør Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker alligevel. Sammen har de i GRIMM I og II genfortalt en række af de mest barske og uhyggelige eventyr, så de bestemt ikke kun er for børn. Interviewer Gitte Højmark Pedersen vil udfritte dem om, hvorfor brødrene Grimm gjorde dem mere stuerene.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side søndag 20. september kl. 16.30-17.30. Link til Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84553945426


Hvorfor starter jeg med at elske min tekst, men begynder så langsomt at hade den?
Hvad stiller jeg op med min skriveblokering? Hvor vigtig er research?
Min mand synes, min skurk er kedelig. Hvad skal jeg gøre ved det?

Mette Finderup har skrevet over 70 bøger. Flest for børn og unge og alle med det til fælles, at personer og plot er i centrum. Hun har holdt (næsten) uendelige mængder af foredrag og workshops og arbejder netop nu på en bog om at skrive. Vær med, når hun fortæller om vigtigheden af at indse, hvilken slags forfatter, man er – og leve med det. Undervejs svarer Mette på alle de spørgsmål om at skrive, I har lyst til at stille, også jer, der sidder med online.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side lørdag 19. september kl. 15-16.30. 
Link til stream via Zoom: 
https://us02web.zoom.us/j/81423841663Lyt med når A. R. R. Møller læser højt fra sin fantasy Frostmagi.

Bogen er til børn og fuld af action og drager

Vil Vikingernes by gå under? Ult er klar til kamp. Han er på en opgave med sin far. De skal beskytte deres by. Det er et farligt land. Der er monstre overalt, men ét monster kan de ikke klare. Et ondt monster af røg og ild. Kun frost-magi kan dræbe det. Men det er kun de uddøde drager, der kan frost-magi. Heldigvis møder Ult Emma. Hun kan tale dragernes sprog. Sammen prøver de at finde frost-magien før monstrene angriber. Vil de redde vikingernes by, inden det er for sent?

 

Superlux' Facebook-side onsdag 16. september kl. 17-18. For et år siden begyndte Nanna Foss og Boris Hansen at dokumentere tilblivelsen af deres næste bøger. Webserien 60 UGER TIL UDGIVELSE følges hver måned af hundredvis af seere, mens den skildrer forfatterlivet med både opture, nederlag og cliffhangers. Kom med bag kulisserne på Danmarks første forfatterdokumentar – og hør hvordan det er at udstille sig selv for sine læsere og leve med kameraet over skulderen.

Hvordan påvirker det skriveprocessen, at modtagerne er direkte med på sidelinjen? Hvad har det mest overraskende været ved at dokumentere sig selv 24/7, og hvad fortryder de to forfattere allermest? Og hvordan er det at lave dokumentar i et år med både en global pandemi og et dobbelt forlagsskift?

Tilmeld dig eventen allerede nu – og få direkte indflydelse på foredraget, plus et par overraskelser undervejs!

 

Fantasyfestivalens Facebook-side lørdag 19. september kl. 13-14.30. 
Link til stream via Zoom: 
https://us02web.zoom.us/j/81378507119


Jacob Hedegaard Pedersen, Tobias Stenbæk Bro, Jacob Kokkedal

Tre garvede forfattere taler om deres to passioner i livet: Fantasy og øl.

Med udgangspunkt i egne og andres fantasyuniverser taler de om deres egne meget forskellige fantasyværker, der har det ene fællestræk, at de er henvendt til voksne læsere. Hen over en kop godt øl, som også deles med tilhørerne, vil de tre komme med deres betragtninger om opbygningen af fantasyverdener, udviklingen for deres karakterer, hvorfor fantasy er en genre, der kan mere end fortælle eventyr og i det hele taget dykke ned i genren på kryds og tværs.

Foredraget vil blive krydret med øl udvalgt og præsenteret af forfatter og ølentusiast Jacob Kokkedal, der både vil fortælle om øllets karakteristika og hvorfor den netop passer til det emne, foredraget aktuelt behandler.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side lørdag 19. september kl. 19-20.30. 
Link til stream via Zoom: 
https://us02web.zoom.us/j/86168576473


Wuhuhuuuu, søndag d. 20. september kl. 19.30-20.30 er der online udgivelsesfest hos Tellerup ifm. årets Fantasyfestival – og vi håber, at du har lyst til at være med bag skærmen! 🤓🥳

Det er simpelthen så ærgerligt, at vi ikke fysisk kan komme ud at nørde, fejre, snakke, signere og kramme alle søde fantasyelskere og læsere til årets fantasyfestival. Men det betyder jo ikke, at der ikke skal nørdehygges alligevel!

D. 20. september 2020, pakker vi derfor nørderi, bøger og godt humør og smutter en tur til Tellerups adresse på Sjælland, hvor vi sender live fra den hyggelige rævehule, hvor al fantasymagien sker 🦊✨ Og vi håber så meget, at du har lyst til at være med, for vi skal nemlig fejre udgivelsen af vores tre nye bøger, der alle er bind 3 i vores respektive serier:

Elementkrigen af Julie Midtgaard (bind 3 i Sprækken til Luscuro)
Sjæleoffer af Henriette Hesselholdt (bind 3 i Gudernes krig)
Slægternes Fejde af Line Wenzel (bind 3 i Mindelandet)

Undervejs skal vi tale om bøgerne og om fantasy, og der bliver mulighed for at stille MASSER af spørgsmål undervejs – og så skal vi selvfølgelig have gang i et par konkurrencer, for der vil være adskillige bogpræmier på højkant 📚🏆

Derudover er der helt ekstraordinært (undskyld til Tellerups interne systemer på forhånd 😵) mulighed for at købe signerede eksemplarer af alle vores bøger, for det er altså bare en af de fede ting ved bogmesser, som vi helst ikke slipper ✍😍
Der kommer selvfølgelig helt særlige release-priser (og mon ikke også der er mulighed for at få fingrene i tilhørende bogmærker og postkort?) 😲🤩

Vi glæder os simpelthen så meget til at nørdehygge med dig! Tryk endelig ”deltager”, så du kan følge med herinde, for vi kommer løbende med opdateringer til aftenens program 👋

Magiske (og afsprittede) knus fra Line, Henriette og Julie 🧡

 

Tellerups Facebook-side søndag 20. september kl. 19.30-20.30.Vi udgiver Louise H. A. Trankjærs fantasy Lysets Datter!

Deltag i begivenheden og vær med til releasefesten, hvor Louise vil læse højt af bogen, og du kan købe den til messepris

 

Superlux' Facebook-side torsdag 17. september kl. 17-18. 


Har du et fantasymanuskript du gerne vil have udgivet – så er det nu du skal slå til!

Vi holder i samarbejde med fantasyfestivalen en konkurrence, hvor du kan indsende dit færdige fantasymanuskript og være med i konkurrence om en udgivelse.

Konkurrencen kører fra 14.-20. september, og kun manuskripter modtaget i den periode, bliver taget med i overvejelserne.

Betingelser:
Manuskriptet skal være færdigt (så færdig som det nu kan være før en redaktør har kastet øjne på det).
Forfatteren skal være klar til at redigere i manus, da der vil blive sat en redaktør på bogen.
Forfatteren skal være klar på at komme med på scenen til næste års fantasyfestival.
Alt direkte tale i manuskriptet skal være i citationstegn.
Du må både være debutant eller tidligere udgivet.
Manuskriptet må ikke være udgivet andet sted tidligere.
Manuskriptet skal være i romanstørrelse (minimum 40.000 ord).

Vinderen af konkurrencen vil få besked den 1. oktober og bogen forventes at blive udgivet til næste års fantasyfestival.

Ønsker du at være med, så send:
- En kort beskrivelse af dig selv
- En synopsis over bogen
- Selve manuskriptet
Til os på superlux@superlux.dk

 

Konkurrencen kører fra mandag 14. september til søndag 20. september. 


Vi kickstarter fantasy-weekenden med fantasy-cocktails! Hvad er mere passende sådan en fredag aften lige inden Boris Hansens berømte fantasyquiz?
Nerdy Treats vil op til festivalen kreere opskrifter på fantasy-relaterede cocktails og drinks, både med og ugen alkohol på sin blog, Facebook og i festivalens Facebook-begivenhed.
Del din drink med hahstaggene #fantasycocktail20, #fantasyfestival20 og #fantasyfestivalonline på Instagram og i Facebook-begivenheden. 

Vil du teste opskrifterne op til festivalen så del dem rigtig gerne!

Find Nerdy Treats' blog her eller på Facebook.

 

Fantasyfestivalens Facebook-side fredag 18. september


Willow? Ringenes Herre? Ladyhawke? The Princess Bride? Labyrinth? Hvilke film slipper gennem nåleøjet, når vi samler og optager en episode med Filmnørdens Hjørnes Top 25 Fantasyfilm?

Svaret får du søndag d. 20. september, hvor Hjørne-vært Jannik Hansen og forfatter Merlin P. Mann sammen med styrmand Casper Christensen optræder på Fantasyfestival '20 i Esbjerg, MEN!... Du behøver ikke at være i Esbjerg, for at være med.

Fantasyfestival 2020 lanceres nemlig i en digital, covid-19-fri version, så i stedet for at du skal komme til festivalen, så kommer festivalen ud til dig via live stream. Således bliver vi også beamet og streamet live, når vi optager Top 25 Fantasyfilm og chatten er naturligvis åben fra start til slut.

Følg med her i eventet og på vores site, for vi skal naturligvis også høre om DINE favorit-fantasyfilm, men mere om det, når vi nærmer os d. 20. september.

Vi glæder os helt og "have fun storming the castle!" ❤️

Link til stream via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/81611995196

 

Fantasyfestivalens Facebook søndag 20. september kl. 13-16. 


Mens resten af verden gennemgår store forandringer, er der visse ting og traditioner, der består. Og en af dem er Fantasyquiz, den tilbagevendende dyst i fantasy, sci-fi og et strejf af YA-litteratur. I år transmitteres quizzen ud i hele riget fra et tårnværelse i den sagnomspundne by, Aarhus, og der vil være tale om 1½ time med hårde prøvelser, nervepirrende spænding og uventede indslag.  Alle kan deltage hjemme fra stuen, og quizmaster Boris Hansen sørger for, at tingene går retfærdigt til, men at ingen har det for nemt.

 

Der kommer nærmere oplysninger om regler og deltagerkrav, så sørg for at melde dig til Facebook-begivenheden, hvis du planlægger at deltage!

 

Fantasyfestivalens Facebook-side fredag 18. september kl. 19.30-21. 
Link til stream via Zoom: 
https://us02web.zoom.us/j/82780082725


Årets Guest of Honour er Tamora Pierce, som flere af jer sikkert husker fra vores allerførste Fantasyfestival i 2015. 
I år besøger hun så igen festivalen, denne gang virtuelt, til en Ask Me Anything, hvor I kan stille alle jeres spørgsmål om hendes forfatterliv, bøger og fantastiske universer. 
Hvordan det helt præcist kommer til at foregå, får I besked om senere, men sæt allerede nu x i kalenderen. 

 

Fantasyfestivalens Facebook-side fredag 18. september kl. 21.15-23.15.
Link til stream via Zoom: 
https://us02web.zoom.us/j/85635230933


Vi fejrer udgivelsen af første bog i trilogien ‘Dragernes Æra’, og du kan følge med live. Hør forfatteren C. G. Valentin læse op fra bogen.

 

Søndag 20. september kl. 12-12.55 på Forlaget Klippes Facebook-side. Velkommen til at vi sender live fra rollespilskampagnen Magiskolen BROGG. Tag med ud os ud og fornem magien, og hvordan det er at være elev på en magisk skole. Magiskolen BROGG har speciale i nordisk mytologi og egnshistorie. På vores facebookside Magiskolen BROGG kan du under filer læse baggrundshistorien. 

https://www.facebook.com/groups/MagiskolenBrogg/


Magiskolen er for 1. årgang 9 til 12 år og 2. årgang er for 13 til 16 år. Undervisningen foregår denne gang på Rosenholm Slot, Man bliver undervist af meget dygtige professorer, men man må finde sig i at undervisningen kan blive forstyrret af spøgelser, nisser, vætter m.m.
Her under live kan du møde spilmesteren som fortæller om at spille rollespil på Magiskolen, og du kan møde vores fantastiske aktører, som kommer fra det meste af Jylland og Fyn, og til slut får du forhåbentlig at se vinderen af kollegiedysten. Arrangør er Rollespil i Ryomgård, som er en rollespilsforening, der flere gange har været nede som aktører på Fantasyfestivalen, og der har vi også skabt os et netværk af forfattere, som vi har haft oppe og holde foredrag for os, da vi jo gerne vil uddanne vores rollespillere til at blive dygtige til selv at skrive deres roller og skrive baggrundshistorier til scenarier. Følg os gerne på:

https://www.facebook.com/Rollespiliryomgaard/

 

Skriv endelig til os, hvis du har spørgsmål til, hvordan vi kombinerer det at læse fantasy og spille rollespil

 

Søndag 20. september kl. 15-16.30 i Facebook-begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook. 


Du tænker måske ikke altid over det, men religion spiller ofte en vigtig rolle i fantasyuniverserne. Især high fantasy-værker har ofte udførlige beskrivelser af folks eksotiske trosforestillinger, ritualer og særligt magiske evner. Andre bygger på allerede kendte trosforestillinger som fx kristendommen og nordisk mytologi.

Hvorfor er der denne enorme fascination af særligt arkaisk religion/polyteisme og af oprindelige folks magi-fyldte natur- og åndetro? Hvad er det netop disse religionstyper kan give os – både når man som forfatter kreerer et plot og en imaginær verden – og som læser, der skal leve sig ind i dette imaginære parallelunivers? Og sidst men ikke mindst: kan fantasylitteratur genfortrylle vores triste og affortryllede hverdag, så vi kan redde verden?

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Mandag 14. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


En hat, en kost og en vorte på næsen. Det er sådan de fleste forestiller sig en heks. Men hekse findes i mange former og afskygninger. I denne samtalegruppe ser vi sammen nærmere på de mange hekse som findes i fantasylitteraturen.

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Mandag 14. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Der findes et utal af fantastiske fantasy verdener som bare venter på at blive opdaget. I samtalegruppen her diskuteres vigtige, irriterende og finurlige elementer i forskellige fantasy verdener.

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Tirsdag 15. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Det er heldigvis længe siden, at kvindens primære rolle i fantasygenren var at være i nød for så at blive frelst af helten, imens hun selv stod og så passivt til på sidelinjen. Flere og flere kick-ass kvindelige heltinder dukker op i fantasyuniverset. De er seje, stærke, kloge og snedige. Men hvad tilfører kvinderne historierne? Hvordan skal kvindelige helte opføre sig? Og hvorfor er de så vigtige?

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Tirsdag 15. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Mange skønne fantasy fortællinger foregår i middelalderen eller i et middelalderligt univers med riddere, drager, prægtige slotte og magiske skove. Hvad er det, der er så fascinerende ved denne periode?

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Onsdag 16. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Ligestilling og kønsroller er i dag et ivrigt diskuteret – og vigtigt – emne, også i litteraturen. Men hvad sker der, når der i fantasygenren leges med forskellige dynamikker inden for køn og kønsroller?

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Onsdag 16. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Fantasylitteratur defineres desværre ofte som børnelitteratur – også selvom det er målrettet voksne eller unge. Hvordan kan det være? Hvornår er fantasy for børn, hvornår er det for voksne og hvornår er det YA (Young adult)? Hvad kendetegner YA fantasy litteratur? I denne samtalegruppe diskuteres fantasy genren ud fra et YA perspektiv.

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Torsdag 17. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Fantasygenren er beslægtet med de gamle folkeeventyr, og mange nutidige fantasyfortællinger indeholder elementer fra disse fortællinger. Men hvad har fantasy og folkeeventyr til fælles, og hvor henne i fantasylitteraturen ser vi spor af folkeeventyr i dag?
Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasy interesserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden på Fantasyfestivalens Facebook-side. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Torsdag 17. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 

 


Hvad er det helt særlige ved en fantasysetting? Hvad er det, den fantastiske genre kan? Og hvorfor?

Det er blot et udpluk af de spørgsmål, som fantasyforfatter Marie-Louise Rønning og redaktør og forfatter Mie M. Bie vil se nærmere på, når de torsdag d. 17/9 kl. 20.00 går live via. Marie-Louise Rønnings forfatterside med fokus på fantasysettings og temaer.

Debatten vil naturligvis blive krydret med udgivelsen af Lysets vogter, det 3. og sidste bind i dark fantasyserien "Skaberens Våben".

Endvidere vil de gå bag om seriens rødder i oldegyptisk mytologi og de temaer, som serien tager op.

Eventet foregår via StreamYard og 7 dage inden, vil der blive lagt link op her i begivenheden.

M&M tager naturligvis mod spørgsmål under hele eventet 🙂

Er der et specifikt emne, spørgsmål eller område, du godt kunne tænke dig at høre mere om, så skriv en kommentar her eller i PB til forfatter Marie-Louise Rønning.

Vi glæder os til at se dig online torsdag d. 17/9 kl. 20.00, hvor vi fejrer fantasygenren og udgivelsen af Lysets vogter.

 

Torsdag 17. september kl. 20-21 via StreamYard. 


The Fantasy Fellowship Readathon '20 er for alle der elsker at læse fantasy.
Alle som deltager har mulighed for at vinde fede præmier fra forlagene Ulven og Uglen, Tellerup, Facet, Carlsen og Forlaget Forår!
_________________________
HVAD ER ET READATHON?
Readathon er en fysisk eller online begivenhed, hvor du indenfor en bestemt tidsperiode skal læse så meget som muligt. Der er typisk forskellige challenges undervejs, hvor du kan vinde præmier.
Denne Readathon er skabt i samarbejde mellem den nationale læsekreds The Fantasy Fellowship og Fantasyfestival.
____________________________
HVORNÅR OG HVORDAN?
Vores Readathon finder sted i løbet af fantasyfestivalugen, som er fra d. 14/9 kl. 12 til 20/9 kl. 12.

Du kan kun deltage via Facebook, og du deltager ved at trykke "Deltag" her i begivenheden og gøre følgende:
1. Lav et opslag med billede af bogen her i begivenheden, hvor du skriver hvilken challenge du deltager i.
F.eks. kan du skrive:
Challenge 5: Tema - Stærke kvinder
Du er meget velkommen til at skrive lidt om selve bogen, eller hvorfor du valgte at læse den.
Brug meget gerne følgende tags:
#tffreadathon
#thefantasyfellowship
#Fantasyfestival
#fantasyfestival20
#ff20

2. Når du er færdig med at deltage i challenges, må du meget gerne lave ét samlet opslag med billeder og en liste over de challenges du har fuldført.

Hvis du har problemer med at lave et opslag her i begivenheden, kan du sende en mail til Cecilia på cecov@esbjergkommune.dk. Skriv "Readathon 2020" i emnefeltet, og send helst en samlet mail med dine challenges i stedet for enkeltvis.
Opslag skal være postet og mails skal være sendt senest d. 21/9 kl. 12
______________
CHALLENGES
1. Læs en bog af en forfatter som holder oplæg til Fantasyfestival ’20
2. Læs en bog imens du nyder en skøn fantasy cocktail af Nerdy Treats
Du kan max læse tre bøger i denne kategori, og hver bog skal nydes med forskellige drinks.
Tag gerne billeder og tag dem # fantasycocktail20.
3. Læs en bog af en dansk forfatter som du endnu ikke har læst noget af.
4. Læs en serie du endnu ikke har læst. Serien skal være afsluttet.
5. Læs en bog som gør dig klogere på et af temaerne der diskuteres i samtalegrupperne. Max en bog pr tema. Temaerne er:
- Religion i fantasy
- Hekse
- Fantasy worldbuilding
- YA fantasy
- Fantastisk middelaldermystik
- Stærke kvinder i fantasy
- Fantasy og gaming
- Fantasy og folkeeventyr
- Kønsroller i fantasy

Opslag på Instagram efter hver læst bog med billede og hashtags (#tffreadathon #thefantasyfellowship #Fantasyfestival #ff20 #fantasyfestival20) værdsættes (MEGET!), men det tæller ikke som lod i lodtrækningen.
_________________________
PRÆMIE-SPONSORER
- Ulven og Uglen
- Carlsen
- Tellerup
- Forlaget Forår
- Facet
_________________________
REGLER
- Al litteratur skal være fantasy
- Man må gerne mikse challenges
- Graphic novels / tegneserier tæller med
- Lydbøger tæller det antal sider som den fysiske bog tæller
- Deltager du i en challenge, skal bogen være startet og afsluttet inden for readathon-perioden.
____________
DEADLINES
D. 20/9 kl. 12.00
Konkurrencen stopper
D. 21/9 kl. 12.00
Opslag skal være postet og mails skal være sendt
_________
VINDERE
Der trækkes én vinder for hver challenge. Én gennemført challenge giver ét lod i lodtrækningen for denne challenge. Har du fx læst tre bøger som alle passede til én challenge, har du fået tre lodder. Læser du én bog som passer på tre challenges får du tre lodder.
_____________________________
THE FANTASY FELLOWSHIP
Der er også konkurrencer kun for medlemmer af The Fantasy Fellowships lokale læsekredse. Meld dig ind i den nationale gruppe ”The Fantasyfellowship: Danmark” og find de lokale grupper på Fantasyfestivals side.
Smid meget gerne opslag og billeder op løbende med følgende hashtags: #tffreadathon #thefantasyfellowship #Fantasyfestival #ff20 #fantasyfestival20

Challenges kun for TFF medlemmer:
1. Hvilken TFF læsekreds har læst flest sider i snit pr. person?
Deltagelse sker pr. mail til Cecilia på cecov@esbjergkommune.dk, hvor følgende oplyses: Hvilken TFF læsekreds + navne på deltagere + antal læste sider pr. deltager.
2. Hvilket TFF-medlem har læst flest sider? Deltagelse sker pr. mail til cecov@esbjergkommune.dk, hvor følgende oplyses: Hvilken TFF læsekreds + navn + antal læste sider.

God læselyst!


Tag et billede der viser, hvordan I fejrer Fantasyfestival'20 og vind fede TFF merchandise præmier.

KUN FOR TFF MEDLEMMER
Denne konkurrence er for medlemmer af lokale Fantasy Fellowship læsekredse. Vil du gerne være med i fællesskabet så meld dig ind i den nationale gruppe ”The Fantasyfellowship: Danmark” og find de lokale grupper på Fantasyfestivals Facebookside.

REGLER
- Alle medlemmer behøver ikke være med på billedet
- I behøver ikke mødes fysisk, det er også tilladt at fejre det sammen hver for sig. I stedet kan i fx lave en collage med selfies eller tage et screenshot under et online møde.
- Det er ok at redigere billeder, men den gode stemning tæller mere end tekniske færdigheder.
- Få ekstra point for udklædning eller fantasydrinks af @nerdytreats. Brug #fantasycoctail20
- Få ekstra points for at lave et offentligt instagram opslag med #tffgathering #thefantasyfellowship #Fantasyfestival #ff20 #fantasyfestival20

DELTAGELSE
Lav et post her i begivenheden med billede og en kort tekst der beskriver, hvordan I fejrer Fantasyfestival'20, hvor mange I er med til fejring og hvor mange aktive medlemmer I har i læsekredsen samt om I har lavet et offentligt instagram opslag med ovenstående hashtags. For at være med i konkurrencen skal det være i tidsrummet 14/9 kl. 12.00-20/9 kl. 12.00.

VINDERNE
Vinderbilledet er det billede som udstråler den bedste festivalstemning. Vinderne får besked. Vinderne får besked på Facebook 21/9.

PRÆMIEN
Præmien bliver lækkert TFF merchandise til alle de medlemmer som er med på billedet,


Hvad ved 3 forfattere på det aseksuelle spektrum om kærlighed? Find ud af det, når de og en redaktør tager en dialog om fantasy, kærlighed og seksualitet. Snup et stykke kage, læn dig tilbage og slut dig til os på Fantasy Festivallen 2020!


Elsker du fantasy? Duften af nye bøger? Og har du måske selv en forfatter gemt i maven?

Så gå ikke glip af ”Fantasy på slap line” !

Møde fantasyforfatter Pernille Neergaard, Marie-Louise Rønning og Linette Harpsøe i en times fantasy ræs på slap line.

Onsdag d. 16 september fra kl. 19.00 – 20.00 mødes de tre forfattere i et online arrangement for at tage hul på fantasy-boblen.

Rammen for eventet:

Forfatternes dunkle hemmeligheder
Bag om bøgerne
Hvordan lever én forfatter i 2020?
Bliver man giga-rig af at skrive fantasy?
Q&A (spørgsmål og svar)

Har du et relateret spørgsmål som du brænder for at få svar på? Kanon! Skriv dit spørgsmål i en kommentar her i begivenheden, så har vi muligheden for allerede nu at have det med til vores arrangement 

Begivenheden opdateres løbende. Vi glæder os til at gøre jeres fantasy-uge endnu bedre!

 

Onsdag 16. september kl. 19-20 på Facebook. 


Fantasyfestivalen er gået online og det er Heroes of the Hearths anden hjemmebane!

Vi kommer derfor til at streame på Twitch ( www.twitch.tv/heroesofthehearth ) med et tætpakket program og en masse spændende gæster som offentliggøres løbende.
Temaet er "School's in session", helt i tråd med den nyeste expansion i spillet, Scholomance Academy.

Vi glæder os til at hygge med dig og lære dig alt om Hearthstone, hvordan du kommer i gang med spillet, bliver bedre, deltagere i turneringer, laver arts and crafts og meget mere.
 

Tidsplan

Fredag den 18. september 2020

20.00-21.30

Pejsen varmes op / Arena Fun Runs m. GOAT

21.30-23.00

Lorewalkers: Vi ser nærmere på lore i den nyeste expansion


Lørdag den 19. september 2020

10.00-12.00

Skolen starter / Lektion 1 og 2: Hearthstone Basics

12.00-13.00

Frikvarter / Det Kreative Hjørne: Basal klip og klister

13.00-15.00

Live Skole / Lektion 3 og 4: Tips og tricks til forbedring

15.00-16.00

Frikvarter / Det Kreative Hjørne: Pepakura 101

16.00-17.00

Live Skole / Lektion 5: Turneringsforberedelse

17.00-18.00

Skolen er slut / Det Kreative Hjørne: EVA foam - Begynderguide til egne props/armor

18.00-19.00

Aftensmad og optakt til Top of the Hearth turnering

19.00-23.00

Top of the Hearth - Year of the Phoenix / September


Søndag den 20. september 2020

10.00-12.00

Valgfag / Battlegrounds: Hearthstone’s autochess


You want it darker, hed Leonard Cohens sidste album. Men hvor sort vil I have jeres fantasy? Hør to forfattere fra Byens Forlag diskutere fanatisme og ondskab søndag d. 20. september kl. 15.30-16.30. Benjamin Lamberth har skrevet 'Dæmring' om radikalisering og drømmen om den "ideelle" verdensborger. Og Søren Juhler står bag 'Tidens Fange', hvor nutiden terroriseres af magtsyge munke fra middelalderen. Begge fantasyromaner rummer kraftige advarsler om hvad der kan ske, når en ideologi bliver vigtigere end medmenneskelighed.

 

Søndag 20. september kl. 15.30-16.30 på Facebook. 


Fantasyfestivalen i Esbjerg er i år rykket online med en masse spændende arrangementer!
Der er vi også hoppet med ind og underholder jer på livestream lørdag og søndag!
Her om lørdagen skal vi spille Minecraft Dungeons. Et sjovt indslag i dungeon crawler genren, med massere af loot og sammenarbejde.

 

Lørdag 19. september kl. 14-15.30 på RobinSamses Youtube-kanal. 


Fantasyfestivalen i Esbjerg er i år rykket online med en masse spændende arrangementer!
Der er vi også hoppet med ind og underholder jer på livestream lørdag og søndag!
Om søndagen spiller vi vores helt eget twist på tabletop spillet "Werewolf". Spillet hvor landsbyen skal samles om at udpeje og hænge varulvene, imens varulvene skal spise landsbyen.
Vi spiller vores helt egen hjemmelavede online Discord version, hvor folk derfra kan deltage.

 

Søndag 20. september kl. 14-15.30 på RobinSamses Youtube-kanal. 


Taran Matharu deltager i årets virtuelle Fantasyfestival! 🙌🏼
Deltag når vi sender live med Taran i en Q&A, hvor vores oversætter Ditte Taaning er moderator. Q&A'en kommer til at handle om Tarans forfatterskab og Den Udvalgte, som han snart er aktuel med.

Brænder du inde med et spørgsmål til Taran, så tøv endelig ikke med at gribe til tasterne! Følg med på vores Facebookside og Instagramprofil, hvor vi vil fortælle, hvordan du kan stille ham et spørgsmål 📚
Det kommer til at foregå på engelsk

Ses vi? Det håber vi, for det bliver godt, og vi glæder os rigtig meget!

 

Lørdag 19. september kl. 16.30-17 via Facebook Live. 


Har du nogensinde hørt om en blomsterfe, der hader forår? Nej vel? Det havde vi heller ikke, indtil vi mødte Stormvinge. Kom og hør hvordan Stormvinge blev til, både på skrift og visuelt, inden han flyver ud i butikkerne 🧚🏼‍♂️

I forbindelse med årets Fantasyfestival, vil forfatter Mie Møller Bie fortælle om Stormvinge og Den Mystiske Sten, mens illustrator Nikolas Særsten-Andersen live tegner en illustration med Stormvinge.

Mie var ikke i tvivl om, at det skulle være Nikolas på blot 12 år, som skulle illustrere Stormvinge, og vi kan sagtens forstå hendes valg. Nikolas er utrolig talentfuld og har en fed streg 😍

Mie debuterede i 2016 med perlebogen Nordiske dyrevenner, og hun har sidenhen udgivet fire andre perlebøger. Stormvinge og Den Mystiske Sten er hendes første skønlitterære udgivelse.

Ses vi? Det håber vi

 

Fredag 18. september kl. 16-16.30 og søndag 20. september kl. 11.30-12 via Facebook Live. 


Alle kender den klassiske heks – den gamle kone med spids hat, kost, en sort kat, og måske en gryde til at koge børn i. Oven i, så kommer populærkulturens heks, der lige så godt kan være fortællingens helt som fortællingens skurk. Historiker Rasmus Wichmann fortæller om top 10 historiske hekse, der er gået over i populærkulturen.

Hør om: Troldkvinden Kirke, sandsigersken Erichto, helgenen Cyprianus, dronningen Gunhild, adelskvinden Mathilde af Canossa, tempelherren Jacques de Molay, borgerkvinden Maren Spliids, videnskabsmanden Konrad Dippel, forskeren Margaret Murray, og endelig justitsmordet på nørden Damien Echols.

 

Tirsdag 15. september kl. 19-20 via Zoom.
Link til Zoom: 
https://us02web.zoom.us/j/82412846254


Fantasyfestivalen 2020 står i heksens tegn, og er der noget som Marie-Louise Rønning og Mette Sejrbo har styr på, er det heksekræfter.
Nu hvor vi ikke kan nyde Esbjerg biblioteks fantastiske setting, inviterer vi alle som har lyst ind bag kulissen på de to forfatteres serier - Skaberens våben og Ulfhedin-sagaen.

De har nemlig fået et exclusive interview med en af Lysets kvinder og en vølve fra den nordiske rode, når de to forfattere agerer talerør for deres Power Women!

Alle er velkomne til at stille dem spørgsmål, selv kunne vi for eksempel godt tænke os at vide:
Hvordan fungere det egentligt med de der fem elementer? Hvordan er det at Lysets kvinders magi manifesterer sig?
Eller:
Hvordan tanker man sejd ved at synge med naturen? Og hvordan galer man galder?

Og mon ikke de to damer trækker lidt magi op af hatten?

Eventet foregår online - link følger her i begivenheden - så er du interesseret i at høre mere om vølver, hekse og magi, så join dem!

Det bliver hyggeligt, sjovt og lærerigt!

 

Tirsdag 15. september kl. 20.30-21.30 via Facebook. 


I denne samtalegruppe diskuterer vi, hvorfor gaming og fantasy er så fantastisk en kombination. Vi snakker om fantasylitteratur der blev til spil og spil der blev til bøger. Vi ser på videospil i fantasy bøger og fordyber os i litRPG.

Fordyb dig i fantasy litteraturen og fantasiens verden sammen med ligesindede fantasyinteresserede. Samtalegrupperne er en slags tværgående enkeltstående læsekredsarrangementer med forskellige temaer. De er for alle interesserede.

Der er ikke krav om at du skal være ekspert på emnet – blot at du finder det interessant og har lyst til at deltage i en diskussion med andre interesserede.

Mødet foregår online via Zoom. En tovholder sørger for at facilitere diskussionen og at alle kommer til orde.

Der er syv pladser. Begivenheden er gratis, men du skal bestille billet via linket i begivenheden her. Ved billetkøb er deltagelse bindende. Du vil modtage et link pr. mail inden begivenheden begynder. Vær gerne klar 5-10 minutter inden.

 

Fredag 11. september kl. 19.30-21.00 via Zoom. 


Christina E. Ebbesen er forfatteren bag fantasyserien ”Til Aretz’ ende” der indtil videre omfatter romanen ”Sumpbaronens rejse” og to noveller. Seriens anden bog, ”Bondekongens rejse”, udkommer til november 2020.

Aretz er navnet på den planet hvor seriens handling foregår, og Christina har skabt et helt solsystem. Som præst har hun en grundig uddannelse i teologi, og denne baggrund har hun brugt til at skabe en troværdig, planetomspændende religion der tolkes forskelligt af forskellige befolkningsgrupper – ligesom vi ser i vores egen verden.

Denne livestream henvender sig primært til folk der er interesserede i skrivehåndværket, men også til rollespillere der GM’er, og til fantasylæsere der er nysgerrige på de valg (og fravalg) en forfatter foretager undervejs i processen med at skrive en fantasyhistorie.

Bygger man hele verden inden man starter på historien, eller bliver den til i takt med at man får brug for den? Konkret kommer Christina ind på:
- detaljerede beskrivelser
- kontraster
- relevante navne
- research og ikke at gå så meget all in at man aldrig når at skrive historien
- research og kultur-misbrug
- Brandon Sandersons 3 regler om magisystemer
og
- write what you know for at gøre det hele mere levende.

Du kan læse mere om Christinas bøger på Ulven og Uglens hjemmeside hvor der i hele Fantasyfestival-ugen selvfølgelig er god rabat på de to romaner:
Sumpbaronens rejse – Til Aretz’ ende 1: www.ulvenoguglen.dk/butik/sumpbaronens-rejse
Bondekongens rejse – Til Aretz’ ende 2: www.ulvenoguglen.dk/butik/bondekongens-rejse
Flugten fra ildvæveren (e-novelle): www.ebog.dk/Flugten-fra-ildv%C3%A6veren-9788793349445

 

Mandag 14. september kl. 18-19 på Youtube. 


Livestream på YouTube i et par timer fra kl 18-20, hvor vi lægger grundstenene til en hekseillustration der bliver et eksklusivt tryk til FantasyFestival 2021. I kan være med fra starten og komme med input til hvad der skal være på tegningen/hvordan heksen skal se ud! Jeg kommer til at være med på chatten og vi når så langt som vi kan på dagen. Alle er velkomne til at være med!

 

Tirsdag 15. september kl. 18-20 på Youtube. 


”Bastians løfte” er fjerde og sidste bind i Jacob Kokkedals episke fantasyserie om ”Den trofaste bror”. Bogen udkommer 16. september, og det fejrer forfatter og forlag med online udgivelsesreception.

Vær med på Zoom når Jacob fortæller om sit arbejde med serien og sammen med forlagsejer Line Lybecker besvarer spørgsmål. Du har også mulighed for at vinde et eksemplar af den nye bog.

Læs mere om ”Bastians løfte”, og forudbestil dit eksemplar på Ulven og Uglens webshop: www.ulvenoguglen.dk/butik/bastians-loefte

Hvis du ikke allerede kender serien om ”Den trofaste bror”, kan du læse mere om de tre første bøger her:
I døden og videre – Den trofaste bror 1: www.ulvenoguglen.dk/butik/i-doeden-og-videre
Ørkenrose – Den trofaste bror 2: www.ulvenoguglen.dk/butik/oerkenrose
Helerens håb – Den trofaste bror 3: www.ulvenoguglen.dk/butik/helerens-haab

Der er selvfølgelig gode tilbud på hele serien i uge 38 hvor Fantasyfestivalen løber af stablen.

 

Onsdag 16. september kl. 21-22 via Zoom. 


De to første bind af ”Pigen fra Månehøjen” er allerede udkommet, og forfatter Lene Krog skriver flittigt på tredje bog, ”Blåhjerte”, der er sat til udgivelse i 2021.

Kom med bag kulisserne, og få en smagsprøve på ”Blåhjerte” når Lene læser op og fortæller om seriens univers: om hekse, gudinder og skæbnetråde.

Lene Krog interviewes af forlagsejer Line Lybecker, og undervejs er der mulighed for at vinde en bog eller tog.

Kender du ikke allerede Pigen fra Månehøjen, kan du læse mere og bestille dit eget eksemplar på Ulven og Uglens webshop. Der er selvfølgelig gode tilbud på hele serien i uge 38 hvor Fantasyfestivalen løber af stablen.

Grå magi – Pigen fra Månehøjen 1: www.ulvenoguglen.dk/butik/graa-magi-2-udgave
Heksens storm – Pigen fra Månehøjen 2: www.ulvenoguglen.dk/butik/heksens-storm

 

Lørdag 19. september kl. 20.30-21.30 via Facebook. 


FOR TFF-MEDLEMMER

 

Eva Munk vil interviewe fantasyforfatter Julie M. Day som optakt til årets online Fantasyfestival i et eksklusivt arrangement for The Fantasy Fellowships medlemmer. Eva & Julie vil tale lidt om hele bevægelsen med #meredanskfantasy på Instagram, som Julie startede for et par uger siden, og som sidenhen har spredt sig vidt og bredt. Derudover vil de snakke om Julies nyeste bog, Af blod og støv, i serien Sagakvartetten. Der vil være lækre præmier på spil og ligeledes tid til at stille spørgsmål.
Eventet bliver sendt live via Google Hangouts.
Der vil komme et link inde i Facebook-begivenheden, som man kan følge og derved komme hen til liveinterviewet.

 

Torsdag 10. september kl. 19.30-20.30 via Google Hangouts - eksklusivt for TFF medlemmer. 


Er du forfatter eller illustrator? Kunne du tænke dig at lære at lave dit eget fantasy kort? Eller måske vil du bare gerne kunne skitse noget brugbart, du kan give videre til en illustrator, når din bog er skrevet færdig?

Jeg afslører en helt ny video med dansk tale, hvor jeg viser hvordan man laver sit eget fantasy kort, hvad enten man er illustrator eller står som forfatter og skal bruge et kort til sin roman.

Blandt andet vil jeg fortælle hvad man skal være opmærksom på af faldgruber, måder at skitse og male op med blæk, samt hvordan man vælger navne til byer og andre vigtige steder.

Jeg vil også se på, hvad jeg som illustrator har brug for fra forfatteren, der står og skal have sit kort tegnet op professionelt.

Videoen er tilgængelig gratis hele ugen via youtube. Den lægges op i forbindelse med Fantasy Festival 2020 ONLINE.

 

Tilgængelig 14.-20. september. 


Jeg tegner live det meste af weekenden - tidspunkter og livestream link vil blive opdateret løbende.

Målet er at skabe en illustration fra start til slut, som vil blive solgt som print til Fantasy Festival 2021.

Jeg er klar til at svare på spørgsmål og ellers står den på masser af kaffe og tegneri 🙂

Fredag:
Livestream (fra 10.30 til 14.00 + fra 20.30 og ud på aftenen).
Jeg starter på en ny illustration via youtube livestream. Den færdige illustration vil blive solgt som print til Fantasy Festival 2021!

Fredag vil primært blive brugt på skitse, generel komposition og planlægning af det færdige billede. Jeg er desuden med på chatten, hvor vi bare vil hygge og slappe af og sikkert tale om fantasy relaterede ting, kunst m.m., men man kan også spørge ind til det jeg laver eller hvordan samarbejde mellem forlag, forfatter og illustrator virker. Så skal jeg svare så godt jeg kan ud fra min erfaring. Alle er velkomne!

Lørdag:
Livestream (fra kl 10.30 til langt hen på aftenen).
Vi fortsætter hvor vi slap fredag og arbejder hele dagen fra formiddag til aften!

Søndag:
Livestream (fra 10.30 til omkring kl 14.00).
Illustrationen skal gøres færdig. Hvis det går godt og vi bliver færdige, går jeg måske over til små fantasy skitser og andet hygge tegning.

 

Fredag 18. september kl. 10 - søndag 20. september kl. 14 via Youtube. 


I samarbejde med eReolen Go har vi lavet en læsebingo til de yngre læsere. Løs de forskellige udfordringer og send det til os. Der er bl.a. bøger fra Straarup og Co, Harry Potter-LEGO, og billetter til næste års festival på højkant.

 

Bingopladen kan printes herfra


I år foregår Fantasyfestival Esbjerg som en masse forfatter- og forlagsbaserede online events. I denne event kan du deltage i en konkurrence, hvor du kan vinde en bog efter eget valg i Trilogien om Fanny Fairychild. Alt, du behøver at gøre er, at tilmelde dig Fanny Fairychilds nyhedsbrev - og så er du med i konkurrencen. 😊 Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her. Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, deltager du automatisk i konkurrencen. Se vilkår på siden. 

 

Kører fra torsdag 10. september til søndag 20. september kl. 23.45. 


Giveaway for en holografisk charm! Like, kommenter og del på indlægget der linkes i begivenheden på Facebook for at være med, eller på Instagram posten!

 

Kører 14.-20. september på Facebook og Instagram. 

 


Videopremiere med Anori-chan på Youtube. 

 

Kig med i (en speedet op) process når jeg kreerer en D&D karakter ud fra tilfældig udvalgte informationer og fortæller om tankeprocessen bag det på vejen! Link til video vil deles i Facebook-begivenheden, og jeg er med i kommentarerne når den offentliggøres.

 

Mandag 14. september kl. 17 til søndag 20. september kl. 20 på Facebook. 


I anledning af Fantasyfestival Esbjergs online messeuge, læser forfatter Lykke Lindbo op af Fanny Fairychild og det magiske spejl. Der vil i løbet af ugen blive lagt flere videoer ind på kanalen. Lyt med her:

https://www.youtube.com/watch?v=F3iwMWQ-hKU&list=PLCenjMNg-idER0soBO4piHb_pkwit83sJ 

 

Søndag 13. september kl. 23.50 til søndag 20. september kl. 23.45 på Youtube. 


I forbindelse med årets Fantasyfestival bringer vi et interview med den tyske forfatter Katja Brandis, der står bag vores populære fantasy-serie Woodwalkers.

Hør om Katjas tur til Yellowstone National Park i USA, der inspirerede hende til første bog i serien og hele processen frem mod bind 6, der udkommer på dansk i oktober.

 

Søndag 20. september kl. 10-23 i begivenheden på Facebook. 


Aktiviteter

Aktiviteter for 2021 er under forberedelse, men vil løbende blive lagt på herunder. 

Dragehulen

Lords Assembly er med på fantasyfestivalen – og stemningen er helt speciel.
Kig forbi til en introduktion eller en generel snak om rollespil og figurspil.

 


Oplev:

 • Diorama(er) med flot malede figurer og opsatte kampe

 • Figur-maleworkshop, hvor du kan prøve at male en figur - og tage den med hjem bagefter

 • Introspil (figurspil), hvor det er muligt at prøve nogle af de mere populære figurspil vores medlemmer spiller i foreningen. Vi har figurerne og alt der skal bruges, du skal blot dukke op!

 • Fantasy brætspil - vi har taget et udvalg af foreningens brætspil med. Prøv et (eller flere) af dem - eller bliv inspireret til, hvad samlingen derhjemme skal udvides med.

 • Magic the Gathering - få et testspil i dette populære spil, eller medbring dit eget deck til en lille hyggelig spilpause


Musikanter

Kom og oplev Virelai, Danmarks middelalder og rollespils-band, til Fantasyfestival.

Virelai laver de hyggeligste koncerter med stor publikumsinddragelse og byder gerne op til dans, hvis stemningen er til det. Efter koncerterne vil der være mulighed for, at afprøve nogle af de smukke instrumenter, de spiller på.

Gruppen blev dannet i 1999 og tog navnet Virelai, et oldfransk navn for skønheden ved musik, dans og poesi. Bandet er kendt for at spille op til fest, på sommerens middelalder og vikingemarkeder og til større rollespilskampagner og -events.

Virelai har stået for livelyden til DR’s Bardatræf, skrevet musik til tempelriddernes skat, og har været studiemusikere til filmen Skammerens Datter.

Se mere på virelai.dk eller facebook.
 

 

Medvirkende:
Mia Guldhammer: Sang, cla-clas og dans
Martin Seeberg: Bratsch, violin, skalmeje, fløjter, jødeharpe
Søren Hammerlund: Drejelire, mandola, nøgleharpe
Jacob Lund: Davul, dabukka, rammetromme


Hearthstone

 

Heroes of the Hearth - Ta’ et slag Hearthstone!

Heroes of the Hearth, Danmarks største Hearthstone-forening, står for en ”Fireside Gathering”.  Her vil du få mulighed for at prøve spillet, deltage i en rigtig Hearthstone-turnering, samt mange andre spændende aktiviteter og konkurrencer.

Heroes of the Hearth er en dansk eSportsforening med primær fokus på at skabe et bredt fællesskab inden for spillet Hearthstone, som er et digitalt kortspil.

Så kom forbi i løbet af dagen, og oplev hvordan fantasyspil kombinerer strategi og sjov, og få gode råd eller et spil eller to. 

 

Følg os på facebook, youtube og twitch

facebook.com/heroesofthehearthdk/

youtube.com/channel/UCEZUD9lWixGu8W3vESCGQxg

twitch.tv/heroesofthehearth 


Eventyrernes Laug

Er du en rigtig eventyrer?

Så meld dig ind i Eventyrenes Laug, der mere end nogensinde har brug for din hjælp.

Siden oprettelsen har lauget været et sted, hvor unge eventyrere mødtes for at løse indviklede gåder, betvinge onde onder med magi og kæmpe mod drager og orker.

Men mørke kræfter ligger som en dunkel skygge over markedspladsen, og vi skal bruge alle gode kræfter for at besejre dem.

Få aktivitetsarmbånd på og find Eventyrernes Laugs hovedsæde på markedspladsen for at få din første opgave!

 

Eventyrernes Laug

Eventyrenes Laug er et rollespil for alle, der har lyst til at slippe deres fantasi løs og leve sig ind i rollespillets magiske verden.

For at deltage skal man være minimum 8 år medmindre man er i følgeskab af en voksen.


Et åndehul for alle! - Velkommen på Den Dansende Dværg

På Den Dansende Dværg kan den trætte rejsende smide sig i de bløde møbler, få noget læskende at drikke og tage sig et slag et eller andet i muntert lag. Det venlige barpersonale glæder sig til at byde alle velkommen. Lige fra den mindste lille fe til den største ork, men vær varsom! Smugkroen virker måske venlig og stemningsfuld i det klare dagslys, men når mørket falder på, træder dens sande ansigt frem. Kroens skumle stamgæster kommer langsomt listende til, sløret i store kapper. Pas på du ikke træder den forkerte over tæerne eller lader blikket hvile for længe på de grove og arrede ansigter. Kroens stamgæster er ikke gudernes bedste børn og der spilles højt spil. Lyssky varer skifter hænder og der bydes på forbudte magiske dyr og artefakter.   

 

På Den Dansende Dværg finder du også Mørkekammeret og Gildesalen.

 

Den Dansende Dværg har åbent lørdag aften. Der er brætspil og hygge og i Mørkekammeret viser vi fantasyfilm.


Mød flotte cosplayers

Warcrafters er en gruppe cosplayere (kostume-magere), der alle har en ting til fælles: De elsker World of Warcraft og andre spil fra Blizzard. I år kommer de til Fantasyfestival klædt som karakterer fra Blizzard's magiske univers og her er rig mulighed for at få taget billeder sammen med dem, snakke og generelt hygge sammen med nogle flinke nørder ved deres bod, hvor man både kan se nogle af deres kostumedele tæt på og prøve deres sjove spil


Fantasy og billedkunst

Både fantasy og billedkunst kan få dig til at drømme, til at forsvinde ind i nye verdener og til at se virkeligheden med andre øjne. I samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum kan du på årets Fantasyfestival få kastet et nyt blik på dig selv ved at sammensætte et overraskende og fantasifuldt selvportræt.

 

I kunstmuseets workshop skal du få dit eget portræt til at smelte sammen med elementer fra billedkunsten og dit personlige favorit-fantasy-univers – idéen er at skabe en overvirkelig collage, der måske viser uventede sider af, hvem du egentlig er. Der er få regler og uendelige muligheder. Workshoppen er for både børn og voksne.
Kræver aktivitetsarmbånd.


Lyt til skjaldene

Hør deres stemmer gjalde, vore to kære skjalde!

 

Skjaldene Peter Holm Lindgaard og Peter Brun har været en fast del af festivalen de sidste par år, og derfor har vi selvfølgelig igen inviteret dem til at komme til Fantasyfestivalen. Vores to dygtige skjalde kommer til at ture rundt på markedspladsen og i Riddersalen, hvor de vil annoncere aktiviteter og foredrag med deres stærke stemmer og i opløftende rim.


Bogreceptioner

Fantasyfestivalen er stolte over at lægge hus til, hver gang en ny fantasybog udkommer under festivalen.

Herunder kan I se, hvilke forlag der inviterer til bogreception/release under årets Fantasyfestival.

 


Fantasyquiz v. Boris hansen

Hvor mange dværge rejser Bilbo sammen med i "Hobbitten"? Hvilken skuespiller spillede Edward Cullen i Twilight-filmene? Hvem slog Ned Stark ihjel?


Den årlige fantasy-quiz er altid et af festivalens mest besøgte arrangementer, og mange går grædende derfra hver gang. For der er ingen nåde, når Boris Hansen byder op til en time med dyst i masser af fantasy, en god portion sci-fi og en lille smule YA-litteratur. Kom forbi, grib et svarark og lad dig føre gennem et af festivalens mest intense arrangementer. Hvem løber af med sejren og præmien i år?

PS: Medbring gerne egen kuglepen.

PPS: Max 3 personer per hold.


Esbjerg Ungdomsskole

Elsker du at læse fantasi, og har du nogensinde drømt om selv at være helten?

Så er bordrollespil muligvis noget for dig.

Bevæbnet med fantasi vover du dig, alene eller med venner, ind i en verden, hvor det eneste, der begrænser jer, er jeres fantasi, og jeres historie.

Esbjerg Ungdomsskole inviterer dig til at kigge forbi, og enten se en gruppe spille rollespil, eller prøve selv.
Hvad skal din historie være? Hvem er den helt? Og hvilke fantastiske udfordringer venter dig?

Esbjerg Ungdomsskole har i mange år haft et rollespilshold, som afholdes hver tirsdag aften i det meste af vinterhalvåret. Har du interesse i at være med, kan du høre mere på Fantasyfestival, eller finde os på www.esbu.dk

 

Bemærk: Kræver aktivitetsarmbånd


Drømmer du om at udgive en fantasybog?

Elsker du at skrive bøger om fantastiske skabninger, forunderlige universer eller bare med et lille strejf af magi? Kan du skrive levende og fængsle læseren med dine ord? Hvis det lyder som noget for dig, så læs med her.

I samarbejde med Fantasyfestivalen afholder Straarup & Co en konkurrence, hvor du kan indsende dit færdige fantasymanuskript og måske blive den heldige vinder af en udgivelseskontrakt samt 10.000 kr. i forskud.

Konkurrencen kører fra den 20.-26. september, og kun manuskripter modtaget i den periode er med i konkurrencen.

KONKURRENCEVILKÅR

 • Manuskriptet skal være i fantasygenren og så færdigt som muligt.
 • Manuskriptets målgruppe skal min. være 10+.
 • Forfatteren skal være indstillet på, at manuskriptet bliver redigeret.
 • Manuskriptet skal være min. 35.000 ord.
 • Forfatteren skal være klar på at komme på scenen til Fantasyfestivalen 2022.
 • Manuskriptet må ikke være udgivet andre steder eller være sendt til andre forlag.
 • Forlaget har førsteret til at udgive vindermanuskriptet.

Vinderen af konkurrencen vil få besked den 1. november, og bogen forventes at blive udgivet til Fantasyfestivalen 2022. Du kan deltage, uanset om du er debutant eller udgivet forfatter. Forlaget forbeholder sig dog ret til ikke at udnævne en vinder, hvis ingen af manuskripterne lever op til vores kvalitetskrav.

JURYEN

De indsendte fantasymanuskripter vil blive vurderet af en jury bestående af forfatter Annemette Gravgaard Larsen, forfatter og redaktør Eva Munk samt forfatter og redaktør Jeanette Sigtenborg Rasmussen.

SÅDAN DELTAGER DU

 • Send en kort beskrivelse af dig selv og bogen.
 • Send hele manuskriptet.
 • Skriv ’Fantasykonkurrence’ i mailens emnefelt.

Send til: jeanette@straarupogco.dk