Kom til fantasymarked

Kom til fantasymarked

Markedspladsen vender tilbage på Fantasyfestivalen.
Her på siden vil der løbende komme beskrivelser af de forskellige boder og bodholdere, som vi glæder os til at præsentere for jer.
Velkommen til fantasymarked.

Ildsmeden


Ildsmeden giver ægte fantasystemning på Markedspladsen hvor han viser hvad en landsbysmed kan. Følg stålets vej fra råmateriale til esse, og se hvordan såvel redskaber som våben bliver til. I kan læse mere om Ildsmeden på hans hjemmeside www.ildsmeden.dk eller følge ham på facebook https://www.facebook.com/ildsmed.

 

Coetus Runa

I et af markedspladsens største telte mødes man af en meget autentisk Middelalderstemning. Her holder Middelalderforeningen Coetus Runa til. Teltet rummer både en stenbod og en pandekagebod.
I stenboden vil du møde en flok kloge koner, der kan fortælle om sten og krystallers anvendelse i Middelalderen. Du kan finde engle, penduler, healerstave og andet magisk. Det siges at sten og krystaller har healende effekt på krop og sjæl. Du behøver ikke at tro på sten og krystallers virkning - de virker alligevel, siger de!

I boden er der også salg af de lækreste pandekager til den søde tand, og de plejer at virke.

Se mere på deres hjemmeside www.coetus-runa.dk
 

The Apple Store


Træd ind i æblets fantastiske verden når du lægger vejen forbi “The Apple Store". Vi byder på friske æbler og kandiserede sukkeræbler med forskelligt farvestrålende pynt. Prøv også vores skønne æbleringe som består af æbler skåret i skiver, vendt i dej, stegt sprøde og gyldne og derefter rullet i kanelsukker. 

Det bliver en fest af farver og dejlige smagsoplevelser

 

Krydderurtehaven


Hos Krydderurtehaven kan du møde den kloge kone, Mona, som fortæller, hvordan man har brugt planter og urter op gennem tiden, både i folkemedicinen og i køkkenet. Hun medbringer planter og tørrede urter samt produkter fremstillet ud fra gamle opskrifter fra især middelalderen.

 

Mjødladen


Hos Mjødladen kan du købe kvalitetsmjød brygget på traditionel dansk honning. Vi har mere end 11 års erfaring med brygning af mjød. Vi sælger også skind.
Mød os på facebook https://www.facebook.com/mjoedladen.dk

 

Leg og historie hos Gimlegaard


Vi er en lille familiegruppe kaldet Gimlegaard. Hos os kan du f.eks. filte og lege forskellige gamle lege. Vi er også gode for en lille røverhistorie eller to og vi har et fint udvalg af forskellige varer i træ, læder og metal.
Vi glæder os til at se dig.

 

Dragon Inn


Besøg Dragon Inn på markedspladsen!
Her serverer KFUM-spejderne fra Esbjerg V wraps og eventyrgryde. Du kan også få lidt til at stille tørsten. De sender dig hurtigt og nemt videre på eventyr. Du kan også lave noget lækkert på deres bål.

 

Esbjerg Middelalderforening


Esbjerg Middelalderforening fremviser rigtige middelaldervåben og rustning i deres bod på Markedspladsen. Kom og hør om hvad foreningen står for, og hvad Esbjergs historiske kampskole er for en størrelse. I Lejren arbejdes der på at lave rustning og der fortælles om hvordan den virkelige kamp har været.

Maximus Heratikus


På Markedspladsen kan I møde Maximus Heratikus. Han er omvandrende handelsmand, og gøgler af profession, og har optrådt i Danmark i 24 år.

Maximus laver gøgl af den gamle skole, og underholder publikum med sine sandfærdige løgnehistorier. Og hans ildshow skruer varmen i vejret, hvad enten september er kold eller varm.

 

Friggs Fruerstue


Katrine Guldbrandt er folkeskolelærer med speciale i naturfag. I fritiden er hun meget kreativ og laver dragter og udstyr, såsom hovedpryd og kapper til fantasyliverollespil.

Marianne Siig er selvstændig familieterapeut og i fritiden middelalderreenactor, med særlig interesse for dragtsyning, fletning, vævning og nålebinding.

Kom og bliv inspireret til hvordan du selv kan skabe din egen fantasydragt.