Kom til fantasymarked

Kom til fantasymarked

Markedspladsen vender tilbage på Fantasyfestivalen.
Her på siden vil der løbende komme beskrivelser af de forskellige boder og bodholdere, som vi glæder os til at præsentere for jer.
Velkommen til fantasymarked.

Attermanns Æt - AFLYST


Få et kig direkte ind i tidsperioden 1350 – 1480.

Levendegørelse af middelalderens lejr-og familieliv, samt formidling af middelalderens smukke håndværk er blandt de oplevelser man kan berige sig med, ved at besøge Attermanns Æt’s lejr.

Vi er en familiegruppe på fire, bestående af far, mor og vores to børn, Sølve på 2 år og Valdemar på 8 år.

Træsmeden:
I vores lejr kan man blandt andet se datidens møblement, borde, stole, bænke, kister mm. Alt sammen lavet af Thorleif, som elsker at fortælle om sit og middelalderens træhåndværk.

Nålebinding:
Ann er en ferm nålebinder, som meget gerne viser sin kunne, lære fra sig og fortæller om nålebinding, teknikker og historie.

Boden:
Det er også muligt at købe verdens bedste træske, nålebindingsnåle eller andet husgeråd i træ. Og vi også sælger nålebundet sokker, huer mm, samt nålebindings hæfter, startspakker og opskrifter. Og vores søn har sin egen lille bod, hvor han sælger sine smykker, perler, og snittede husgeråd

Børnene:
Alle har gøremål i lejret. Børnene hjælpes af med at hente brænde og vand. Vores store dreng hugger brændet til bålkøkkenet, hvor vi gennem dagen laver vores måltider, her hjælper børnene også til med det de kan. Derudover skaber de liv i lejren med godt humør og leg.

Vi går meget op i at tingene skal fremstå så autentisk som muligt og at give besøgende en lærerig oplevelse, som de kan tage med sig.

I kan følge os på facebook
https://www.facebook.com/Attermannsaet/

https://www.facebook.com/www.annravn.dk/

 

Karamelmesteren


Karamelmesteren består af karamelmesteren og hans karamelkone.

Karamelmesteren og hans karamelkone har igennem de sidste 16 år rejst rundt på diverse middelaldermarkeder i Danmark, Tyskland og Norge og formidlet om liv og ernæring i middelalderen.

Karamelmesteren og hans kone formidler blandt andet om middelalderens krydderier og sukkerets historie. Herudover har de et mindre karamelkogeri/håndværks- og salgsbod, hvorfra de koger og producerer forskellige typer og former af karamelprodukter. Her kan blandt andet nævnes flødekarameller i forskellige udgaver, karamelliserede æbler med forskellige slags drys, kandispinde, sirup, karamelcreme og karamelsovs. Sidst, men ikke mindst en national NYHED, nemlig deres lækre skumfiduser med friskkogt karamelovertræk. De færreste ved nemlig, at skumfidusens historie går 5000 år tilbage i tiden.

Karamelmasserne bliver normalvis produceret over åben ild, alternativt i forhold til vejrlig på kamuflerede elkogeplader, og er fremstillet uden brug af farve- og tilsætningsstoffer.

Karamelmesteren gør meget ud af, at sikre publikum en oplevelse, af  historisk korrekthed og hyggestemning. Både i forhold til den håndværksmæssige bearbejdning og produktion, som salget fra boden. Lige så ligger formidlingen Karamelmesteren og hans karamelkone stærkt på sinde, og de kan og vil meget gerne fortælle om deres produkter og produkternes historie samt lidt om livet og dagligdagen, i middelalderen.

 

Ugleriget


Hos UgleRiget vil man kunne komme og få al den uglesnak man ønsker. Vi fortæller om ugler og besvarer spørgsmål hele dagen, og gæsterne kan komme helt tæt på uglerne og tage billeder af dem. Uglerne er alle ganske tamme og kan håndteres af store som små. Se mere på ugleriget.dk eller på facebook under Ugleriget.

 

Krydderurtehaven


Hos Krydderurtehaven kan du møde den kloge kone, Mona, som fortæller, hvordan man har brugt planter og urter op gennem tiden, både i folkemedicinen og i køkkenet. Hun medbringer planter og tørrede urter samt produkter fremstillet ud fra gamle opskrifter fra især middelalderen.

 

Ildsmeden


Ildsmeden giver ægte fantasystemning på Markedspladsen hvor han viser hvad en landsbysmed kan. Følg stålets vej fra råmateriale til esse, og se hvordan såvel redskaber som våben bliver til. I kan læse mere om Ildsmeden på hans hjemmeside www.ildsmeden.dk eller følge ham på facebook https://www.facebook.com/ildsmed.

 

Mjødladen


Hos Mjødladen kan du købe kvalitetsmjød brygget på traditionel dansk honning. Vi har mere end 11 års erfaring med brygning af mjød. Vi sælger også skind.
Mød os på facebook https://www.facebook.com/mjoedladen.dk

 

The Apple Store


Hos “The Apple Store” elsker vi æbler. Så gå ikke glip af en smagsprøve på vores dejlige, varme, sprøde og søde æbleringe. Desuden kan du købe brændte mandler, candyfloss og popcorn.

 

Gimlegaard

Vi er en lille familiegruppe kaldet Gimlegaard. Hos os kan du feks. filte og lege forskellige gamle lege, og vi er også gode for en lille røverhistorie eller to. Vi har et fint udvalg af forskellige varer i træ, læder og metal, som du kan købe med hjem. Kig forbi og få en snak.

 

Esbjerg Middelalderforening


Esbjerg Middelalderforening fremviser rigtige middelaldervåben i deres bod på Markedspladsen. Kom og hør om hvad foreningen står for, og hvad Esbjergs historiske kampskole er for en størrelse. Er du heldig kan du også se ægte middelalderkrigere kæmpe.
 

Børneaktiviteter


På årets Fantasyfestival har unge magikerspirer (også kendt som børn) mulighed for at blive oplært og rustet til at tage på eventyr i magiens verden.
Deltager man i de magiske, nyttige og visdomsgivende aktiviteter, udlæres man som magiker, får et diplom, og kan herefter begå sig i magiens verden.

Aktiviteterne er:

Eliksirbrygning
Magikere mestrer eliksirbrygningens kunst. Bryg en magisk eliksir - til dig selv, din ven eller fjende i magiens verden!

Kappeproduktion
Ægte magikere bærer kappe, som de selv har skabt.

Magisk makeup
Uanset om du skal i kamp eller bare gerne vil have et magisk udseende, så skal der magisk makeup til.

Tryllestavsproduktion
Ingen magiker klarer sig længe i den magiske verden uden en tryllestav.

Trylletræning
Ingen magiker klarer sig længe i den magiske verden uden at kunne bruge sin tryllestav!

Amuletproduktion
Amuletter er magiske og kan være gode at have på sig, når man skal på eventyr i magiens verden.

Bælteproduktion
Til tryllestav og eliksir. En ægte magiker går ingen steder uden sit bælte, tryllestav og eliksir.

Ikke-magisk våbenbrug (pil og bue mv.)
Mister du ved et uheld din tryllestav, er det vigtigt at kunne bruge andre våben. Magiens verden er nemlig ikke et ufarligt sted!

Bøgernes og ordenes magi
Ord kan tryllebinde og vække fantasiens verden til live - og det er vigtigt at vide som magiker! Der læses højt fra magiske fortællinger - og måske får magikerspirerne mulighed for selv at skabe ordmagi.
 

Der tages forbehold for ændringer.

 

Røg og damp

KFUM-Spejderne serverer wraps og eventyrgryde, som består af minestronesuppe med brød, så du nemt og hurtigt kan fortsætte eventyret. Du kan også lave noget lækkert på deres bål.