Kom til fantasymarked

Kom til fantasymarked

Markedspladsen vender tilbage på Fantasyfestivalen.
Her på siden vil der løbende komme beskrivelser af de forskellige boder og bodholdere, som vi glæder os til at præsentere for jer.
Velkommen til fantasymarked.

Ildsmeden


Ildsmeden giver ægte fantasystemning på Markedspladsen hvor han viser hvad en landsbysmed kan. Følg stålets vej fra råmateriale til esse, og se hvordan såvel redskaber som våben bliver til. I kan læse mere om Ildsmeden på hans hjemmeside www.ildsmeden.dk eller følge ham på facebook https://www.facebook.com/ildsmed.

 

Magiske minigrise


Oplev de søde magiske minigrise fra Griseriet på Fyn og få fortællingen om det gode griseliv, hvor grisene kan lege og bygge huler.
Du kan komme tæt på grisene og nusse dem og måske du kan få et grisekys.

Hør fortællinger om det gode griseliv og eventyr om grise på disse tidspunkter:
Lørdag 15. september kl. 11, 13 og 16.
Søndag 16. september kl. 11 og 13.

Læs mere på deres hjemmeside http://www.griseriet.com eller mød dem på Instagram @griseriet_fyn

 

Coetus Runa

I et af markedspladsens største telte mødes man af en meget autentisk Middelalderstemning. Her holder Middelalderforeningen Coetus Runa til. Teltet rummer både en stenbod og en pandekagebod.
I stenboden vil du møde en flok kloge koner, der kan fortælle om sten og krystallers anvendelse i Middelalderen. Du kan finde engle, penduler, healerstave og andet magisk. Det siges at sten og krystaller har healende effekt på krop og sjæl. Du behøver ikke at tro på sten og krystallers virkning - de virker alligevel, siger de!

I boden er der også salg af de lækreste pandekager til den søde tand, og de plejer at virke.

Se mere på deres hjemmeside www.coetus-runa.dk
 

The Apple Store


Træd ind i æblets fantastiske verden når du lægger vejen forbi “The Apple Store". Vi byder på friske æbler og kandiserede sukkeræbler med forskelligt farvestrålende pynt. Prøv også vores skønne æbleringe som består af æbler skåret i skiver, vendt i dej, stegt sprøde og gyldne og derefter rullet i kanelsukker. 

Det bliver en fest af farver og dejlige smagsoplevelser

 

Karamelmesteren


Stedet for alt til den søde tand! Her kan du blandt andet købe lækre flødekarameller, karamelovertrukne skumfiduser, karamelliserede æbler i en særlig fantasy-udgave og et nyt spændende ”gør det selv slik”-koncept.

Karamelmesteren består af karamelmesteren og hans karamelkone.

Karamelmesteren og hans karamelkone har igennem de sidste 16 år rejst rundt på diverse middelaldermarkeder i Danmark, Tyskland og Norge og formidlet om liv og ernæring i middelalderen.

Karamelmesteren og hans kone formidler blandt andet om middelalderens krydderier og sukkerets historie. Herudover har de et mindre karamelkogeri/håndværks- og salgsbod, hvorfra de koger og producerer forskellige typer og former af karamelprodukter. Her kan blandt andet nævnes flødekarameller i forskellige udgaver, karamelliserede æbler med forskellige slags drys, kandispinde, sirup, karamelcreme og karamelsovs. Sidst, men ikke mindst en national NYHED, nemlig deres lækre skumfiduser med friskkogt karamelovertræk. De færreste ved nemlig, at skumfidusens historie går 5000 år tilbage i tiden.

Karamelmasserne bliver normalvis produceret over åben ild, alternativt i forhold til vejrlig på kamuflerede elkogeplader, og er fremstillet uden brug af farve- og tilsætningsstoffer.

Karamelmesteren gør meget ud af, at sikre publikum en oplevelse, af  historisk korrekthed og hyggestemning. Både i forhold til den håndværksmæssige bearbejdning og produktion, som salget fra boden. Lige så ligger formidlingen Karamelmesteren og hans karamelkone stærkt på sinde, og de kan og vil meget gerne fortælle om deres produkter og produkternes historie samt lidt om livet og dagligdagen, i middelalderen.

 

Krydderurtehaven - AFLYST pga. sygdom


Hos Krydderurtehaven kan du møde den kloge kone, Mona, som fortæller, hvordan man har brugt planter og urter op gennem tiden, både i folkemedicinen og i køkkenet. Hun medbringer planter og tørrede urter samt produkter fremstillet ud fra gamle opskrifter fra især middelalderen.

 

Mjødladen


Hos Mjødladen kan du købe kvalitetsmjød brygget på traditionel dansk honning. Vi har mere end 11 års erfaring med brygning af mjød. Vi sælger også skind.
Mød os på facebook https://www.facebook.com/mjoedladen.dk

 

Leg og historie hos Gimlegaard


Vi er en lille familiegruppe kaldet Gimlegaard. Hos os kan du f.eks. filte og lege forskellige gamle lege. Vi er også gode for en lille røverhistorie eller to og vi har et fint udvalg af forskellige varer i træ, læder og metal.
Vi glæder os til at se dig.

 

Dragon Inn


Besøg Dragon Inn på markedspladsen!
Her serverer KFUM-spejderne fra Esbjerg V wraps og eventyrgryde. Du kan også få lidt til at stille tørsten. De sender dig hurtigt og nemt videre på eventyr. Du kan også lave noget lækkert på deres bål.

 

Kryb og kravl


Mærk gruen når en 2 meter slange smyger sig om din krop, eller hils på en ”gyselig” edderkop.
Kig forbi Glad Zoo på Markedspladsen, og mød de mørke magiske dyr.

Se også Glad Zoo's hjemmeside.

Lørdag 15. september kl. 12-14.
Søndag 16. september kl. 12-14

 

Esbjerg Middelalderforening


Esbjerg Middelalderforening fremviser rigtige middelaldervåben og rustning i deres bod på Markedspladsen. Kom og hør om hvad foreningen står for, og hvad Esbjergs historiske kampskole er for en størrelse. I Lejren arbejdes der på at lave rustning og der fortælles om hvordan den virkelige kamp har været.

Maximus Heratikus


På Markedspladsen kan I møde Maximus Heratikus. Han er omvandrende handelsmand, og gøgler af profession, og bidrager med ægte middelalderlig fantasystemning.

Til daglig er Maximus Heratikus middelaldergøgler, og han har optrådt i Danmark i 23 år.