Velkommen til Kunstnerhjørnet

Velkommen til Kunstnerhjørnet

I Riddersalen kan du besøge Kunstnerhjørnet. Her har du en unik mulighed for at se illustratorer og kunstnere arbejde, købe deres værker og få en snak.

 

 

 

Anori-chan


Mit navn er Michelle Rivas, eller bedre kendt på nettet som Anori-chan! Jeg er en selvlært tegner fra Aarhus-området og er meget inspireret af japansk kunst, tegneserier og art noveau. Jeg tegner oftest traditionelt med tusch, farveblyant og akvarel, men også digitalt, og laver alt fra illustration og (forhåbentligt snart) comics. Jeg elsker fantasy, og elvere – særligt elverpiger – er nogle af mine yndlingsmotiver at tegne. 

 

Forgotten Anne


Forgotton Anne er et 2d animeret filmisk eventyrspil hvor spilleren træder i rollen som Anne, et menneske iblandt alle de glemte sager fra vores verden som vandrer rundt levende som væsener kaldet forgotlings. Hendes opgave er at stoppe et ulmende oprør. Alle de glemte vil hjem.

ThroughLine Games er en dansk spiludvikler i København stiftet i 2014 med primær fokus på udviklingen af historiedrevne spil med høje kunstneriske ambitioner. Forgotton Anne er virksomhedens første spil og udkommer d.15 Maj 2018 til Xbox One, Playstation 4 og Steam.

Du vil kunne møde:

Alex Kramerov har været 2d artist samt animator på Forgotton Anne og står for at skabe alle de fantastiske forgotling creatures i spillet.
Valdemar Schultz Andreasen har Lead Game Designer på spillet.

 

beesnitch v. Stinna Danger


Stinna er en 20-årig tegner fra Fantasyfestivalens hjemby, Esbjerg. Når hun tegner, er h
endes foretrukne våben er en sort tusch, og hendes inspiration kommer fra både litteratur, film og videospil fra fantasygenren. Ved Stinnas stand kan du følge hendes tegneproces, købe tryk af hendes værker og ikke mindst få dig en hyggesnak.

 

Bech Art v. Jørgen Bech Pedersen


Jørgen illustrerer bøger og spil indenfor fantasygenren og har en særlig interesse i den nordiske folketro, som han også holder foredrag om til festivalen. På hans stand kan man købe hans værker og følge med i hans tegneproces.

 

KNart v. Kristian Nüsser


På Kristians stand kan man følge hans tegneproces og få sig en snak.

 

TegneBjarne v. Bjarne Svoldgaard Nielsen


Bjarne er freelance illustrator, grafiker og kunstner. Han har blandt andet været med til at lave Pixeline og illustreret Fuglepigen - Den sorte tåge af Peter Ahlén.

 

Mads Johansen og Mads Brynnum


Mød forfatter og illustrator bag bogen Når en drage drager ud.

OBS. Kun lørdag 15. september.

 

BRETH Design


Mette Breth er freelance digital illustrator med speciale i at skabe eventyrlige bogomslag.

Hun står blandt andet bag forsiderne til Malene Sølvstens Ravnenes hvisken, Sidsel Sander Mittets MORIKA univers og Charlotte Fischers Sjælevandrer. Mettes illustrationer er primært en blanding af fotomanipulationer og digital kunst, som hun kreerer i hendes digitale mørkekammer og legeplads, Adobe Photoshop.

Så hvis du ønsker et eventyrligt kig 'bag kulissen' når Mettes digitale kreationer tager form eller måske få et unikt stykke merchandise med hjem, så skal du forbi Mettes stand.

 

Rasmus Jensen


Rasmus Jensen, født 1976.

Jeg har tegnet lige siden jeg kunne holde en blyant. I 1998 blev jeg  uddannet som animator på Animation Værkstedet i Viborg.
Jeg var så heldig at få arbejde lige efter skolen hos DreamWorks i Vancouver Canada. De næste 6-7 år arbejdede jeg på forskellig animationsfilm rundt omkring i Europa, blandt andet Asterix og Vikingerne, jeg nåede også lige at runde computerspil branchen, inden jeg i 2008 blev selvstændig illustrator......og har haft travl lige siden. 

Jeg har altid interesseret mig for fantasy, og har gennem tiden arbejdet for forskellige spilfirmaer rundt omkring i verden.

I min fritid nyder jeg at sejle i min sejlbåd i middelhavet, og forsøger hele tiden at forbedre mine kunstneriske evner.

 

Thorkild Skov


Thorkild Skov, f 1985, arbejder til dagligt som både forfatter og illustrator.

Efter at have brugt en del år på Handelshøjskolen i Aarhus, stoppede han i 2010 for at forfølge en mere kreativ vej – og har siden ikke set sig tilbage.
i 2015 udgav Dreamlitt Sagaen om Mom som han skrev sammen med sin mor, og de har endnu en gang arbejdet sammen på den netop udgivne Lue, som er første bind i Skovhuggerens Saga, der pt er planlagt til at omfatte tre bind.
Som illustrator arbejder han primært for Ulven og Uglen, hvor han bla. har lavet omslagene til Brandon Sandersons En Konges Vej bind 1 og 2.
En stor del af fritiden bliver brugt på vikinge-kamp og re-enactment. Udover at være en meget fysisk sport, har kendskabet til det at kæmpe med stålvåben, også haft stor indflydelse hans daglige arbejde, da det hjælper med at forstå hvordan kampscener kan beskrives, både visuelt og på skrift.

 

Luise A. Eriksen


Mit navn er Luise A. Eriksen og jeg er 33 år gammel, gift og bor i Feldborg.

Jeg har tegnet hele livet og begyndte min karriere lidt ved et tilfælde, da jeg illustrerede samlekort for Bella Sara i 2010 og 2011.

Siden da har jeg primært arbejdet digitalt, da det var nemmere i forbindelse med freelance jobs - først i 2017 er jeg aktivt begyndt at udforske det traditionelle medie igen.

Efter Bella Sara ophørte med at lave nye kort, begyndte jeg i stedet at illustrere for mindre forlag som Darklights, Balatana m.fl. Opgaverne omfattede både cover illustrationer og vignetter i børnebøger. Kig forbi min stand og se hvad jeg har gang i.

Jeg holder ofte af at mixe digitale og traditionelle medier for at skabe textur og interesse, uden at miste kontrol og mulighed for redigering. Og så arbejder jeg gerne uden referencer og afprøver mange stilarter og metoder. 

Mine illustrationer har en tendens til at hælde mod det semi-realistiske med fantasy elementer. 

Viki Munksgaard


Viki Munksgaard, Illustrator.

Jeg ELSKER at tegne, og er vild med Fantasy!

Jeg er uddannet på Designskolen Kolding, hvor jeg har en Master i Illustration. 

Mit skaberhjerte banker for magi, fantasi, positivitet og den gode historie. Det er et gennemgående tema i alle mine værker. For det er netop det, jeg er; en historiefortæller med blyant og pensel. Min streg er fabulerende, men figurativ. Stilen udtryksfuld og farverig.

Jeg arbejder primært med vandfarver, blæk, tusch og alle mulige slags farveblyanter, men også men akryl på malerier i en større skala.

Jeg nærer stor kærlighed for små, skøre genstande, mystiske væsner og finurlige dyr. Der er som regel altid en stor detaljerigdom at udforske i mine billeder, ligesom glæden også altid er en fast bestanddel. 

Farvestrålende værker til barnet og drømmeren i os alle.

 

LiselleMade


Kom forbi LiselleMades stand, og se hendes flotte og originale nørdkunst. Her finder I blandt andet tryllestave inspireret af Harry Potter-universet, bogmærker, fjerpenne, halskæder og segl.

Kig også forbi LiselleMades etsy-shop, og se hendes udvalg.

 

 

Mette-Marie Riel


Mette-Marie, eller MeMa, har i mange år brugt tegningen som et våben mod livets mange udfordringer. Det startede med at være en en slags eskapisme og et teapeutisk virkemiddel, der senere udviklede sig til en afhængighed. MeMa har leget med mange genrer inden for tegningen, og har i de senere år fundet sig bedst tilpas i genrer som fantasy og sci-fi. Specielt er genren Steampunk blevet et hit, og hun har til tider også bevæget sig ud i high fantasy. Ofte er de to genrer blevet kombineret. Illustrationer og tegneserier er hendes store passion, og hun føler sig mest hjemme i blyantens, akvarellens og tuschens verden. (Det er hændt at nogle illustrationer er blevet farvelagt digitalt!) Sommetider har hun turde bevæge sig ud i lidt flere vovede kunstneriske malermetoder som at bruge te som farver i stedet for akvarel! Men skal Mema tilbage i sin comfort-zone, så vil hun sætte sig ned og plotte den næste scene til sin tegneserie, helst drikke teen selv og sidst men ikke mindst, lave så mange skitser og thumbnails som overhovedet muligt.


 

Kent Overby Stück


Kent er freelance illustrator og illustrerer indenfor fantasy og horror genren. Han har sin inspiration fra mytologier, folketro, sagn og det okkulte. På hans stand kan man købe trykte værker og følge med i tegneprocessen.